Ultima oră

2VIDEO!!!Culisele descinderii DIICOT la distileriile “sponsorului” Liviu Jitea şi semnalul “prietenului” Oprişan

Ziarul de Vrancea
8 mar 2013 27727 vizualizări

Unul dintre “băieţii deştepţi” ai alcoolului, Liviu Jitea, protejat politic timp de mai mult de un deceniu, a căzut ieri în plasa DIICOT, după o supraveghere de aproape doi ani.Procurorii au descoperit că alcoolul produs “la negru” era transportat cu cisternele de lapte între firmele afaceristului, unde funcţiona o fabrică ilegală de spirtoase.DIICOT susţine că milionarul Liviu Jitea era capul unei reţele care producea, transporta şi comercializa ilegal alcool, prejudiciul fiind estimat la circa opt milioane de euro.Intamplător sau nu, “prietenul” Oprişan de la PSD avertiza insistent zilele trecute marii “ilegalişti” din domeniul alcoolului, care fac “by pass” la instalaţiile de contorizare de la antrepozitul fiscal

Anchetatorii au organizat ieri dimineaţă un flagrant în incinta societăţii Vranlact SA, deţinută de omul de afaceri Liviu Jitea, milionar din Top 300,  despre care se ştia că este protejatul tututor partidelor aflate la guvernare. Avand informaţii că firmele lui Liviu Jitea fac contrabandă cu alcool, poliţiştii şi procurorii DIICOT, împreună cu “mascaţii”, au intrat în forţă în incintă, au culcat la pămant paznicii şi au oprit maşina de lapte care urma să părăsească unitatea. Cisterna s-a dovedit a fi plină de alcool nefiscalizat. Despre “căderea unui grangure mare de la Vrancea” se vorbea în cercurile avizate de cateva zile. Ciudat că informaţiile nu au ajuns şi la Jitea, care a fost găsit cu caneaua deschisă la distilerie. “Poliţiştii au depistat în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool, fără documente legale. În urma percheziţiilor au fost găsiţi 16.000 de litri de alcool”, a informat ieri Inspectoratul General al Poliţiei Romane. Activităţile de ieri, coordonate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de la Galaţi, s-au desfăşurat cu sprijinul Bbrigăzii de Combatere a Crimei Organizate Bacău, I.P.J. Galaţi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Vrancea, I.J.J. Galaţi, I.J.J. Bacău, Garda Financiară Comisariatul Central, iar suportul tehnic a fost asigurat de S.R.I.. “75 de persoane au fost conduse pentru audieri, cercetările în cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată. La finalizarea activităţilor, urmează a fi instituit sechestru asigurator pe mai multe bunuri în vederea recuperării prejudiciului”, se mai arată în comunicatul IGPR.


Avea o fabrică paralelă de alcool


În urma investigaţiilor s-a stabilit că în luna iulie 2011, 15 persoane, între care şi directori de la firmele lui Jitea, au constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de importante foloase materiale din producerea unor cantităţi de alcool neevidenţiate şi comercializarea acestora, prin eludarea dispoziţiilor fiscale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile. “Astfel, în perioada iulie 2011 – martie 2013, liderul grupării, în calitate de administrator la două societăţi comerciale din Focşani, este suspectat că a participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara unui antrepozit fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-a ajutat pe alţi membri ai grupului la săvârşirea aceeiaşi fapte. Sprijinul către ceilalţi membrii ai grupării s-a manifestat prin facilitarea transportului de la una din societăţile din Focşani către un spaţiu special amenajat al unei alte societăţi din judeţul Vrancea a sute de mii de litri de alcool dublu rafinat, de asemenea ajutand şi la comercializarea alcoolului din acest spaţiu. De asemenea, persoana în cauză este suspectată că, în calitate de administrator unic al uneia dintre societăţi, a participat la amplasarea înaintea contoarelor a mai multor instalaţii neautorizate în cadrul liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat prin care s-au extras cantităţi de alcool necontorizate. Totodată, cel în cauză este suspectat că a omis în totalitate evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate produse, respectiv peste 800.000 de litri. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de membrii grupării prin sustragerea de la plata accizelor, taxelor şi impozitelor este de peste 8.000.000 de euro”, mai precizează comunicatul de presă dat publicităţii de conducerea IGPR. Se pare că distileria ilegală ar fi mers fără probleme dacă Jitea nu ar fi picat “la interceptări”, într-un dosar colateral.


Avere de peste 80 de milioane de euro


De loc din comuna Coteşti, Liviu Jitea a pornit de jos şi a ajuns să fie cotat drept cel mai bogat om de afaceri din Vrancea, cu o avere estimată la peste 80 de milioane de euro, potrivit jurnaliştilor de la revista Capital. Acesta controlează, împreună cu familia sa, trei firme importante, în jurul cărora se concentrează afacerile sale. Vinexport, Trust LF Trading şi Vranlcat, toate din Focşani, i-au adus omului de afaceri profiturile cele mai consistente, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul Finanţelor Publice. Ultimele date sunt din 2011, cand profiturile erau în scădere comparativ cu anul precedent. Vinexport a avut un profit net de aproape 150.000 lei, Trust LF Trade peste 600.000 lei, iar Vranlact aproximativ 355.000 lei. Epoca de glorie a omului de afaceri a fost înainte de 2010, atunci cand BFL-urile nu erau accizate, iar piaţa era inundată de produsele sale. Cu toate acestea, Livu Jitea a susţinut că în realitate el producea doar produse intermediare, pentru care acciza era la vremea respectivă de 65 de euro la 100 de litri. În momentul în care taxa a crescut la 165 de euro, producţia s-a oprit practic. Omul de afaceri a afirmat că la vremea respectivă plătea impozite la stat în valoare de 2 milioane de euro pe lună, din care 1 milion de euro era reprezentat doar de accize.


Sponsor al petrecerilor lui Marian Oprişan


Cerceterea lui Liviu Jitea de către DIICOT este privită de multă lume ca o formă de retragere a protecţiei politice de care acesta se bucura, Liviu Jitea fiind “un sponsor” căutat de mai toate partidele mari de-a lungul timpului. Înainte de 2004 omul de afaceri a fost apropiat de PSD şi Marian Oprişan, căruia îi sponsoriza parangheliile din Piaţa Unirii. Cei doi au fost ani la rand şi amfitrionii concursurilor de frumuseţe “Miss Vrancea”. Relaţiile lui Liviu Jitea cu politicul s-au păstrat şi după aceea şi chiar dacă periodic au mai circulat informaţii cu privire la posibile afaceri cu alcool, acestea au rămas doar la stadiul de zvonuri. Evident, Liviu Jitea nu a contenit să-şi facă relaţii în cercurile înalte ale ţării, protecţia sa trecand dincolo de liderii şi limitele  judeţului. Între timp, Vinexport a devenit unul dintre cei mai mari producători de vinuri la nivel naţional, iar vinurile societăţii au caştigat chiar medalii de aur în China, una dintre pieţele ţintă pentru Liviu Jitea.


Avertismentul lui Marian


În ultimele zile, au avut loc cateva evenimente care ar putea avea legătură cu ceea ce se i s-a întamplat omului de afaceri. După descinderile Poliţiei la locuitorii comunei Fitioneşti, acuzaţi că deţin rachiu fără să plătească accize, Marian Oprişan, preşedinte judeţean la PSD, principalul partid de la guvernare, a declarat public de mai multe ori că nu ţuica produsă în gospodării reprezintă marea evaziune, ci alcoolul introdus ilegal pe piaţă de societăţi. “Marele pericol în acest domeniu îl reprezintă clar “bypassarea” contoarelor mari producători de alcool care otrăvesc populaţia cu tot felul de sortimente a căror compoziţie nu prea o verifică nimeni”, a spus Marian Oprişan la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean. Nu este exclus ca acesta să fi avut informaţii despre descinderile din Vrancea şi cercetarea fostului său “sponsor” şi să-i fi arătat “pisica” în ziarul pe care-l controlează. Cert este că articolul cu declaraţiile lui Oprişan a apărut trei zile la rand, cel puţin o dată fiind poziţionat în aceeaşi pagină cu o reclamă la una dintre firmele controlate de familia Jitea. 


“Profitul” la o cisternă este de aproape 200.000 de euro


Sumele care se pot caştiga din vanzarea ilegală a alcoolui sunt uriaşe. Potrivit Codului Fiscal actual, alcoolul nu se poate produce decat în antrepozite fiscale autorizate de către Finanţe, iar reglementările care trebuie respectate sunt foarte stricte. Cantităţile sunt măsurate de contoarele autorizate instalate şi sigilate în prezenţa celor de la Vamă, instituţie condusă la nivel judeţean de finanţistul Ion Ghionea. Aşa numitul “by pass” este întreruperea conductei înainte de contor pentru a putea lua alcool fără ca acesta să fie înregistrat. Evaziunea fiscală cu alcool poate aduce cu uşurinţă sume de ordinul milioanelor de euro. Afacerea este simplă. Alcoolul este introdus ilegal pe piaţă fără plata accizei şi TVA datorate statului, iar banii obţinuţi apoi sunt băgaţi în propriul buzunar. Iar producătorii de alcool ieftin nu duc lipsă de clienţi într-o ţară care-şi îneacă amarul în băutură. La cantitatea de 2.000 de litri de alcool care a ieşit pe poarta Vranlactului vorbim de o evaziune de aproape 200.000 de euro. Acciza este de 7,5 euro/1 litru alcool pur, ceea ce înseamnă că la 2 tone se ridică la 150.000 de euro. Preţul alcoolului este de circa 10 lei pe litru, ceea ce înseamnă încă 4.500 de euro aproximativ, la cisterna care a ieşit pe poarta Vranlact. Dacă adunăm acciza şi valoarea alcoolului şi calculăm TVA aferentă obţinem încă 37.000 de euro. Rezultă că evaziunea este de aproape 190.000 de euro doar la 2.000 de litri. Aceşti bani reprezintă practic profitul evazioniştilor, pentru că alcoolul ilegal intră pe piaţă sub o formă sau alta, cei care îl cumpără plătesc accize şi TVA, numai că banii nu mai ajung la stat, ci în buzunarele evazioniştilor. 


Sponsor politic, pentru fotbal şi biserici


Liviu Jitea este cunoscut şi tratat ca un om cu bani, iar în ultimii ani s-a implicat şi în activităţi caritabile, cum ar fi finanţarea centrului pentru copii autişti “Micul Prinţ” din Focşani, împreună cu una dintre directoarele firmelor sale. Jitea a fost la începutul anilor 2000 patronul echipei de fotbal Unirea Focşani, care evolua atunci în Divizia B. Preşedintele echipei focşănene în perioada respectivă a fost Vasile Tătaru. Perioada petrecută în fruntea grupării focşănene a fost una bună pentru fotbalul de la Unirea. Echipa juca în liga a doua, iar pe banca tehnică au fost aduşi antrenori cu nume, precum Fănel Ţîră sau Costică Ştefănescu. Ulterior, Jitea s-a retras de la echipă, dar nu a renunţat să joace fotbal şi să finanţeze echipe înscrise în campionatele de la sală. Chiar în aceste zile, la Sala Polivalentă au loc mai multe întreceri de minifotbal, unde echipe care poartă numele firmelor lui Jitea sunt înscrise în campionat. În toamna anului trecut, Jitea s-a numărat printre cei 12 oameni de afaceri romani care au plătit din buzunarul lor pentru drepturile de televizare ale meciului de box dintre Lucian Bute şi mexicanul Librado Andrade, meci în care românul şi-a pus în joc centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie. Alături de soţia sa Florenţa, Liviu Jitea frecventa şi evenimentele mondene ale oraşului, însă se învarteau şi în cercurile selecte din capitală, dar erau văzuţi şi în apropierea unor afacerişti controversaţi de genul Genică Boerică de la Craiova sau Gheorghe Florea, patronul de la Fulger SA Bragadiru, care-i este şi cumătru. Familia Jitea a sponsorizat şi lucrările de electrificare ale mănăstirii Dălhăuţi, iar în ultimii ani era un apropiat al preotului Argatu de la Slobozia Ciorăşti, care şi-a ridicat acolo o mănăstire. (M. BOICU, E. POPESCU, D. CHIRIAC)


Ultima oră: Noapte lungă pentru Liviu Jitea la Galaţi


Surse judiciare au confirmat seara trecută că, în jurul orelor 18, omul de afaceri Liviu Jitea a ajuns la sediul IPJ Galaţi, pentru a fi audiat de procurorul DIICOT. Asta după ce, pe întreg parcursul zilei de ieri, au avut loc zeci de percheziţii care au vizat sedii de firmă, antrepozitul fiscal, locuinţe, depozite şi alte locaţii. Conform aceloraşi surse, mai multe documente au fost ridicate chiar de la locuinţa afaceristului din Sud, percheziţia în această locaţie durand ore bune. Într-una din locaţii a fost găsită şi o sumă împortantă de bani, în jur de 100.000 de lei. Pană la închiderea ediţiei, la sediul IPJ Galaţi au fost audiate circa 15 persoane însă anchetatorii se aşteptau ca prima parte a anchetei să se “întindă” pană dimineaţă, cand ar putea fi anunţate eventualele măsuri ce vor fi luate împotriva făptuitorilor. Liviu Jitea are cu siguranţă mari emoţii, întrucat se vorbea aseară de reţinerea sa în aceast dosar, alături de directorii firmelor care l-au ajutat să bacă bani negri din traficul cu alcool. (G. S.)

08.03.2013-ora 9,30:DIICOT: Liviu Jitea - evaziune cu alcool de 8 milioane de euro. Va fi retinut?

Omul de afaceri Liviu Jitea, milionar in TOP 300, este cercetat de procurorii DICOOT pentru trafic cu alcool, acesta fiind la aceasta ora la audieri la Galati, alaturi de mai multi angajati ai societatilor pe care le administreaza. Sediile societatilor sale au fost perchezitionate de trupele speciale ale politiei in aceasta dimineata. Metoda practicata este cunoscuta in lumea "alcoolistilor": "By pas"  inaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool. Surse judiciare sustin ca este posibila retinerea omului de afaceri si a complicilor sai principali. Se pare ca Liviu Jitea nu se mai afla in gratiile PSD.

Iată comunicatul de presa emis astazi de la Directia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, efectuează 59 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea, Galați şi Brăila, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia  comerţului ilegal cu produse accizabile - alcool.

În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului gruparii,  Jitea Mircea Liviu, învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.

  Astfel, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani,  membrii grupării au procedat la amplasarea, înaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate  şi au extras în această modalitate  peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate.

  Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 8 milioane Euro, reprezentând accize, taxe şi impozite.

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003, de art. 296 1 al.1 lit. l din Legea 571/2003, de art. 296 1 al.1 lit. m din Legea 571/2003 şi de art. 9 al. 1 lit. b şi al. 3 din Legea nr. 241/2005.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul BCCO Bacău, IJJ Galaţi, IJJ  Bacău, I.P.J. Galaţi, Brăila şi Vrancea.

Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI.

 La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse în vederea audierii un număr de 75 de persoane, urmând ca în cauza să fie dispuse masurile legale după audierea membrilor grupării.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Liviu Jitea, liderul grupării de contrabandă cu alcool, este cel mai bogat om de afaceri din Vrancea

Omul de afaceri Liviu Jitea, liderul unei grupări de contrabandă cu alcool care a produs un prejudiciu de aproximativ opt milioane de euro, este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea, al cărui nume figurează în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 56-58 de milioane de euro.

 

Liviu Jitea, liderul grupării de contrabandă cu alcool, este cel mai bogat om de afaceri din Vrancea (Imagine: Shutterstock)-Foto:mediafax.ro

Liviu Jitea este acţionar majoritar la societăţile Trust LF SA, SC Vranlact SA şi Vinexport SA, toate cu sediul în Focşani.

Trust LF este societate producătoare de băuturi spirtoase, iar Vinexport produce vinuri. Liviu Jitea nu are calitatea de administrator la niciuna dintre firme, afacerile fiind conduse de directori.

SC Vranlact SA produce brânzeturi şi lactate.

În firmele omului de afaceri Liviu Jitea lucrează peste 300 de persoane, conform unor surse locale.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, 59 de percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Brăila, la persoane suspectate că prin contrabandă cu alcool au produs un prejudiciu estimat la opt milioane de euro, iar potrivit anchetatorilor liderul acestei grupări este omul de afaceri Mircea Liviu Jitea.

Percheziţiile au loc la sedile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.

În timpul acţiunii a fost depistată o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool fără documente legale. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsiţi 16.000 de litri de alcool, a precizat Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, 75 de persoane vor fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, cercetările în această cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată.

Totodată, anchetatorii vor institui sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie 2011 - martie 2013, liderul grupării, Mircea Liviu Jitea, în calitate de administrator la două societăţi comerciale din Focşani, ar fi participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara antrepozitului fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-ar fi ajutat pe alţi membri ai grupului la săvârşirea aceleiaşi fapte.

"Sprijinul către ceilalţi membrii ai grupării s-a manifestat prin facilitarea transportului de la una din societăţile din Focşani către un spaţiu special amenajat al unei alte societăţi din judeţul Vrancea a sute de mii de litri de alcool dublu rafinat, de asemenea ajutând şi la comercializarea alcoolului din acest spaţiu", potrivit Poliţiei Române.

De asemenea, Mircea Liviu Jitea este suspectat că, în calitate de administrator unic al uneia dintre societăţi, a participat la amplasarea înaintea contoarelor a mai multor instalaţii neautorizate în cadrul liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat prin care s-au extras cantităţi de alcool necontorizate.

Totodată, Jitea este suspectat că a omis în totalitate evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate produse, respectiv peste 800.000 de litri.

"În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului gruparii, Jitea Mircea Liviu, învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile", a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de membrii grupării prin sustragerea de la plata accizelor, taxelor şi impozitelor a fost estimat la peste opt milioane de euro.

Text informații:www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 35

Adaugă comentariu
cititor, acum 4040 zile, 12 ore, 42 minute, 45 secunde
Cata pricepere in a scrie un articol...2000 de litri inmultit cu 7,5 euro per litru fac 15000 de euro,,nu 150 000.Eu inteleg ca vreti sa nuantati articolul cu exagerari,dar nici de 10 ori mai citeste integral
marian ionescu, acum 4058 zile, 23 ore, 15 minute, 21 secunde
Aici se vorbeste de alcool accizabil iar unii rautaciosi vorbesc de vin care este neaccizabil.Sport national las rapanosii de romani....frecarea grijei de cei de langa ei.Daca vedeti ca altii muncesc citeste integral
ion , acum 4059 zile, 1 minut, 32 secunde
sunt destui in tifesti si bolotesti falsifica vinul atit patronii cat si angajatii lor apa e gratis pe putna
puthulica, acum 4059 zile, 7 ore, 26 minute, 33 secunde
seful mafiei di bolotesti este adevarat primarul sichin tr verificat si el sa vedem poate se gaseste ceva si la el sunt curios...?
sandu, acum 4059 zile, 23 ore, 16 minute, 42 secunde
raspuns lui necajitu! Daca tot ati pomenit de niste perchezitii care ar trebui sa se faca pe la evazionistii din Bolotesti, Straoane, Tifesti sa puna sub observare si pe evazionistii Anghel si Sontu citeste integral
un contribuabil, acum 4060 zile, 2 ore, 27 minute, 12 secunde
cineva acum citva timp imi spunea ca voi auzi ca si in provincia moldova vor incepe niste mici actiuni ale dna. vad ca deja a inceput.ghionoiule de la vama dati demisia daca mai ai onoare in tine.cine citeste integral
Gradul DAL,dupa Laluciu, acum 4060 zile, 2 ore, 47 minute, 14 secunde
Politie,procuratura,vama,garda financiara.Un cvartet unit cu mafia.O stie toata lumea dar "cainii latra,ursul trece".La Bolotesti cotizantii "seriosi" ai baronului sunt in buna citeste integral
mitica, acum 4060 zile, 4 ore, 13 minute, 57 secunde
Nelutu celmare are multi prieteni de astia buuuuuuni de la care a incarcat portbagaje de bunuri care au luat diverse destinatii pentru rezolvarea problemelor personale. Problema cea mai mare e ca au citeste integral
ioana, acum 4056 zile, 8 ore, 50 minute, 22 secunde
Dar numai cu glasul... nu prea face mare treaba, spritul trebuie platit. Despre acest vicepres este bine de spus ca-i lipseste verticalitatea total, doar poare mai are verticalitatea penisului citeste integral
necajitu, acum 4060 zile, 5 ore, 53 minute, 24 secunde
CA JITIA MAI SUNT INTRADEVAR MAI MICI DAR SUNT,SA INTRE PRIN BOLOTESTI,TIFESTI ,JARISTEA SE CIRCULA MULT ALCOOL,SUNT CURIOS CARE VA FI URMATORUL,SA MEARGA LA SICHIN PRIMARUL DE LA BOLOTESTI SA VADA citeste integral
marinescu, acum 4060 zile, 5 ore, 57 minute, 24 secunde
TV anunță că buzdrug,ghionea,balica adică șefii GF,VAMĂ,INVESTIGAȚII CRIMINALE au plecat în concedii medicale după declanșarea perchezițiilor.Doamne ferește oare chiar au asigurat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.