Urmărește-ne pe:
Contul meu 18 aprilie 2024
Despre noi Publicitate Anunțuri ZdV Contact
Prima pagină Actualitatea/ Ultima oră Peste 50.000 de oameni din zona Săveni -Botoşani sunt uitaţi în nămeţi de vineri
Ultima oră

Peste 50.000 de oameni din zona Săveni -Botoşani sunt uitaţi în nămeţi de vineri

Corneliu Condurache
18 dec 2012 1944 vizualizări
Agenţii economici au pierderi uriaşe şi cer să fie despăgubiţi

 

Drumul naţional care leagă Botoşaniul de Săveni este închis şi la această oră. Nu se poate ajunge nici pe malul Prutului. Cel mai mare producător de lactate din zonă a pierdut peste trei milioane de lei în ultima săptămână.

UPDATE, ora 10.15 Bătaia de joc a drumarilor se face pe pielea a miilor de sinistraţi. O fetiţă arsă din Drăguşeni- Săveni a fost cărată prin nămeţi cât casa timp de şapte ore ca să ajungă la Spitalul de Pediatrie Botoşani. În mod normal drumul Botoşani Săveni se parcurge în jumătate de oră. 

UPDATE, ora 9.50 Reacţia incredibilă a drumarilor: " Credeţi că e vina noastră? Vremea e de vină", a declarat Viorel Zacreţchi, director Secţia Drumuri Naţionale Botoşani. Codul galben a fost ridicat. Nu mai ninge iar viscolul s-a oprit. Acum drumarii au altă problemă: utilajele se strică. 

UPDATE, ora 9.30 Peste 30 de agenţi economici din zona Săveni au activitatea blocată de miercuri. Vorbim despre fabrici de lactate, textile şi tâmplărie care nu-şi pot onora comenzile întrucât drumurile sunt închise. Unul dintre cei mai mare producători de produse lactate , care are contracte cu toate hipermarketurile din ţară, înregistrează pierderi de peste trei milioane de lei în utima săptămână. " Nu am putut colecta laptele din sate şi am pierdut jumătate de milion de lei numai din asta. În plus, avem 100 de tone de marfă nelivrată ceea ce înseamnă încă o pierdere de 2,5 milioane de lei. Stăm cu marfa încărcată în camioane şi nu ne putem deplasa. Hipermarketurile ne vor penaliza. Muncitorii sunt blocaţi în fabrică de miercuri. Nu pot pleca spre case. Cine va răspunde pentru asta? Noi ne distrugem afacerile pentru că ei nu pot da 50 de cm de zăpadă deoparte de pe drumuri? ", a declarat Carmen Solomonescu, patronul unei fabrici de lactate din satul Miron Costin- Săveni care vrea să dea în judecată statul şi să ceară despăgubiri. " Replica iarna nu-i ca vara, nu ţine", a mai spus omul de afaceri. 

UPDATE, ora 9.15   Tot de vineri, 11 persoane din localităţile Mitoc şi Avrămeni sunt cazate la locuinţa primarului localităţii. Printre ei se află angajaţi de la ambulanţă , bătrâni dar şi părinţii copilului transportat cu elicopterul MAI la Bucureşti după ce s-a ars. Alte câteva zeci sunt cazate în şcoli şi dispensare. 

UPDATE, ora 9.00 Cei peste 8000 de locuitori ai oraşului Săveni şi peste 40.000 din localităţile limitrofe sunt izolaţi de vineri cînd au început ninsoarea şi viscolul. În zonă nu se poate face aprovizionarea şi sunt probleme cu apa. Oamenii au ajuns la limita răbdării iar autorităţile locale arată cu degetul spre drumarii care i-au abandonat în nămeţi. " Oraşul arată ca în palmă. E curat dar de aici nu putem pleca . Suntem izolaţi. Spitalul Săveni este singurul din zonă şi deserveşte peste 50.000 de oameni. Este inadmisibil ce se întâmplă. Nici măcar nu putem aproviziona magazinele pentru că drumurile sunt închise ", a declarat Relu Târzioru, primarul oraşului Săveni. 

ora 8.20.Închise circulaţiei sunt : DN24C Santa Mare – Ştefăneşti – Manoleasa – Rădăuţi Prut; DN29 Botoşani – Ungureni – Săveni – Avrămeni – Manoleasa;  DN29A Dorohoi – Darabani – Rădăuţi Prut; DN29D Botoşani – Truşeşti – Ştefăneşti. Zeci de localităţi sunt izolate de vineri de când a început ninsoarea. Responsabilii de la drumuri dau asigurări că se intervine. Răbdarea autorităţilor locale , dar şi a populaţiei a ajuns la limită. 

 

www.adevarul.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.