Ultima oră

Mai multe dosare la tribunal, mai puţine la judecătorii

Gabriel Sava
19 iul 2012 2319 vizualizări
Este primul an din ultimii patru în care numărul dosarelor de la judecătorii este în scădere

Judecătorii Tribunalului Vrancea au avut de soluţionat mai multe dosare în primele şase luni ale anului curent, comparativ cu prima jumătate a lui 2011. „În primul semestru al anului 2012, volumul de activitate al Tribunalului Vrancea a înregistrat o creştere de aproximativ 16% faţă de perioada similară a anului trecut. La toate cele trei judecătorii aflate în circumscripţia sa volumul de activitate a înregistrat o scădere în primele 6 luni ale anului în curs, faţă de semestrul I al anului 2011”, a precizat Carmen Danţiş, purtătorul de cuvant al Tribunalului, într-un comunicat de presă. Diferenţa este una semnificativă, de peste 1.000 de dosare, de la 7.134 în 2011 la 8.300 de cauze de soluţionat în 2012. „La Tribunalul Vrancea, creşterea volumului de activitate este corelată cu creşterea numărului de dosare nou intrate în perioada de referinţă (cu 1.166 dosare mai mult faţă de perioada similară a anului trecut), magistraţii acestei instanţe reuşind să soluţioneze cu 619 cauze mai mult în primele şase luni ale anului curent decât în semestrul I al lui 2011. Dintre cele trei secţii ale instanţei, volumul cel mai mare de activitate s-a înregistrat la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscală (care a avut de soluţionat 5.626 de cauze), urmată de Secţia I civilă (cu 2.098 cauze de soluţionat) şi de Secţia penală (pe rolul căreia au fost 576 de cauze)”,se mai arată în comunicatul de presă. Cele mai multe dosare vizează recuperarea taxei de primă înmatriculare, respectiv 1.618 cauze, obiectul acestor dosare fiind „obligaţia de a face – taxa de primă înmatriculare”, urmate de litigiile pe dreptul muncii de la completele specializate din structura secţiei I Civilă a Tribunalului. Pe de altă parte, magistraţii de la cele trei judecătorii aflate în raza teritorială a Tribunalului Vrancea, respectiv Focşani, Adjud şi Panciu, au avut mai puţine dosare de soluţionat. Cu mai bine de 2.500 de cauze în minus s-a înregistrat în bilanţ Judecătoria Focşani, care a avut de soluţionat 13.459 de dosare, comparativ cu cele peste 16.000 din prima jumătate a lui 2011. Judecătorii pănceni au avut mai puţin cu 400 de dosare comparativ cu anul trecut, în timp ce la Adjud, diferenţa este mai mică, de mai puţin de 150 de cauze în minus. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.