Ultima oră

Fiul candidatului PNG la primăria Homocea, eliberat din arest

Gabriel Sava
4 iul 2012 3680 vizualizări
Tanărul de 18 ani a scăpat de arest preventiv însă este obligat să nu părăsească localitatea de domiciliu

Cosmin Petrea, tanărul de 18 ani arestat vineri pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, distrugere, instigarea publică şi apologia infracţiunilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, a fost eliberat ieri din arest. Acesta, împreună cu unchiul său în varstă de 40 de ani, Neculai Petrea, au fost băgaţi după gratii vineri, în urma unui scandal petrecut în seara alegerilor locale, în faţa primăriei din Homocea. Cosmin Petrea este fiul candidatului Partidului Noua Generaţie pentru funcţia de primar de la Homocea, Vasile Petrea, în timp ce Neculai Petrea este fratele acestuia. În recursul declarat de cei doi împotriva măsurii de arestare preventivă, instanţa a înlocuit măsura arestării în cazul tanărului cu obligaţia de a nu părăsi localitatea pentru următoarele 30 de zile. Neculai Petrea va rămane însă în arest. “În faţa celor două secţii de votare de la Homocea, în seara zilei de 10 iunie s-au adunat circa 250 de persoane, susţinătoare ale unuia dintre candidaţi. Cei doi făptuitori au instigat celelalte persoane, au forţat intrarea în secţia de votare, au spart mai multe geamuri, moment în care unul dintre poliţiştii din dispozitiv a fost rănit, avand plăgi tăiate în zona braţelor şi a gatului. Inspectorul de poliţie a fost transportat la spital, iar ulterior a primit un certificat medico-legal, avand nevoie de 18-20 de zile de îngrijiri”, ne-a declarat vineri prim procurorul Lucian Homoceanu, şeful Parchetului de pe langă Judecătoria Adjud. Susţinătorii candidatului PNG, printre care s-au numărat şi rudele sale, au considerat că fostul şi actualul primar, Neculai Ionescu, din partea USL, ar fi fraudat rezultatele votului pentru primar şi consiliul local. Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia în forţă a jandarmilor şi mascaţilor, în Homocea fiind dislocate importante forţe de ordine. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.