Ultima oră

Răsturnare de situaţie la Homocea: consilierii PNG ar putea fi schimbaţi

Silvia Vrînceanu
28 iun 2012 1191 vizualizări
“Cei patru noi consilieri trebuie să voteze cu PNL”, declară şeful judeţenei PNG-CD în problema alegerii viceprimarului

Consiliul Local Homocea se întruneşte astăzi pentru a-i înlocui pe cei patru consilieri de la PNG – CD, care vor să-i strice jocurile primarului liberal Neculai Ionescu şi să pună viceprimar împreună cu cei de la APV. Conducerea judeţeană a organizaţiei partidului lui Gigi Becali a decis să le retragă sprijinul politic celor patru aleşi din Homocea. “Pe ordinea de zi se află excluderea consilierilor PNG şi validarea supleanţilor. Li s-a retras sprijinul politic şi Consiliul Local trebuie să constate acest lucru şi să-i voteze pe următorii”, a declarat  primarul Neculai Ionescu. Primarul liberal spune “va vedea” dacă  noii intraţi în CL din partea PNG – CD vor susţine USL pentru alegerea viceprimarului. Este posibil ca şedinţa să fie una cu scantei din cauza mizei.  Preşedintele PNG Vrancea, Macovei Zamfir, spune că retragerea sprijinului politic a venit ca urmare a incidentelor care au avut loc la finalul alegerilor din 10 iunie, atunci cand cateva sute de localnici au luat cu asalt primăria şi Biroul Electoral de Circumscripţie nemulţumiţi că Vasile Petrea, candidatul PNG – CD pentru funcţia de primar, a pierdut alegerile. “Motivul retragerii sprijinului politic este scandalul pe care îl fac acolo. Nu este admis aşa ceva, să faci scandal, să aduci injurii, ne-am desolidarizat de ei. Am anunţat Bucureştiul şi aveam aprobare chiar să desfiinţăm organizaţia. Ca să deblocăm situaţia, am numit un preşedinte interimar al organizaţiei. Vasile Petrea spune că nu era implicat, dar ca preşedinte al organizaţiei avea datoria să preîntampine scandalul. Cei patru noi consilieri trebuie să voteze cu PNL. Nouă ni s-a spus de la centru să mergem cu dreapta, iar în comunele unde nu avem candidaţi să susţinem PNL”, a declarat Macovei Zamfir, un om de afaceri de la Vidra. USL are doar cinci consilieri , PNG – 4, APV – 3, PP – DD – 2, iar unul este independent. În locul primarului liberal Neculai Ionescu ar trebui să intre un social – democrat, însă documentele nu au fost semnate de cei trei lideri USL de la nivel judeţean, din cauza neînţelegerilor dintre aceştia. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.