Ultima oră

Mesaj de condoleanţe din partea Episcopului Epifanie

Silvia Vrînceanu
17 iun 2012 2295 vizualizări
Înaltpreasfinţitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a adresat un mesaj de condoleanţe familiei Părintelui Tudor Marin, pe care îl prezentăm în cele ce urmează:

Am aflat cu deosebit regret de sfârşitul tragic al părintelui Tudor Marin din municipiul Focşani, care a fost ucis cu sânge rece – după ce oficiase Sfânta Liturghie şi făcuse pomenirea celor mutaţi la Domnul – în biserica pe care a slujit-o cu devotament vreme de mai bine de 20 de ani.
Preacucernicia sa s-a distins prin lucrarea depusă la Sfântul Altar în toate parohiile unde a activat de la hirotonie şi până când Dumnezeu a rânduit să-l cheme în lumea veşniciei. Cunoaştem jertfelnicia de care a dat dovadă spre înfrumuseţarea sfintelor lăcaşuri de cult, iar biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, ce străjuieşte centrul municipiului Focşani, va da mărturie, peste timp, despre strădaniile preotului Tudor Marin. El este cel care, cu binecuvântarea noastră, în anul 1990, a redeschis acest lăcaş de cult – monument istoric şi de arhitectură – şi s-a preocupat de restaurarea lui, împodobindu-l, la interior, cu pictură nouă. Nu ne sunt străine ostenelile preacucerniciei sale întru slujirea lui Dumnezeu prin slujirea oamenilor. Nu a precupeţit niciun efort pentru întărirea duhovnicească a bisericii celei vii, a bunilor săi credincioşi, cărora le-a propovăduit învăţăturile Mântuitorului Hristos, îndrumându-i la iubire frăţească şi bună înţelegere.
Ne-am convins de râvna pe care o avea spre săvârşirea sfintelor slujbe şi a Dumnezeieştii Liturghii, de înţeleapta povăţuire dată în scaunul de spovedanie, precum şi de preocuparea pentru promovarea cântării corale în biserică. În acest sens, trebuie precizat că părintele Tudor Marin este cel care a sprijinit activitatea corului Parohiei Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, de la a cărui înfiinţare au trecut puţin peste 100 de ani.
Ştim că, în toată această activitate, sprijin i-au fost credinţa nestrămutată în Bunul Dumnezeu, dar şi căldura şi înţelegerea pe care a găsit-o în familie, care a fost al doilea sfânt altar drag sufletului său. Nimic nu ar fi fost posibil fără rugăciunea întru ocrotire a Dumneavoastră, Doamnă Preoteasă Ana, şi fără dragostea copiilor Mălina şi Ioan-Cristian, care vor purta vie în suflet amintirea părintelui lor după trup.
În aceste momente grele, Vă suntem alături şi Vă încredinţăm de rugăciunea pe care o facem înaintea Tatălui Ceresc pentru ca să aşeze sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepţilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin.
Dumnezeu să-l odihnească în pace, cu aleşii Săi!


Înalt Preasfinţitul Epifanie,
Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.