Ultima oră

3VIDEO!!! Criminalul preotului Marin a fost arestat pentru 29 de zile

Silvia Vrînceanu
18 iun 2012 22537 vizualizări

Florentin Puşcoiu, tanărul de 30 de ani cercetat pentru uciderea preotului Tudor Marin, a primit în urmă cu puţin timp mandat de arestare pentru 29 de zile

După mai multe ore în care poliţiştii au valorificat orice informaţie şi probele de la faţa locului, tanărul a fost reţinut ca principal suspect. În cursul nopţii, în timpul audierilor, acesta a recunoscut la final comiterea crimei. La orele pranzului, Puşcoiu a fost dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În faţa magistraţilor de la Tribunal, învinuitul nu a dorit să mai facă alte declaraţii deca cele date deja anchetatorilor. Instanţa a decis arestarea acestuia pentru următoarele 29 de zile, sentinţă pe care învinuitul o poate contesta cu recurs în 24 de ore. Reamintim că teribila crimă a avut loc ieri, în jurul orelor 10.30, la biserica cu hramul “Naşterea Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii din Focşani, preotul paroh Tudor Marin fiind ucis după o lovitură în zona inimii. (G. SAVA)

Criminalul din biserică a recunoscut că l-a ucis pe preot

Florentin Puşcoiu, principalul suspect în cazul odioasei crime din biserica “Naşterea Sfantului Ioan Botezătorul” din Focşani a fost reţinut seara trecută pentru 24 de ore, urmand ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Potrivit celor declarate noaptea trecută de către prim-procurorul Ioan Lefter, acesta este în proporţie de “99.9% autorul crimei din biserică”.

Foto:Poza suspectului principal de crima in cazul preotului Marin luata de pe Facebook

Anchetatorii spun că tanărul în varstă de 30 de ani şi-a schimbat în mod marcant comportamentul în ultima perioadă, după ce a revenit din Italia, şi căuta rezolvarea problemelor sale în biserică, acumuland astfel o serie de frustrări. Prim-procurorul Lefter a precizat că motivul crimei este unul de natură religioasă, fără să ofere mai multe amănunte prinvind motivatia exacta a acestui gest extrem. "Avem îndoieli cu privire la starea psihică a acestuia, pentru că în ultimele luni, cât a fost plecat în Italia, comportamentul său s-a schimbat foarte mult. Şi-a făcut rost de cărţi de religie şi nu a găsit răspunsuri în aceste cărţi, iar ieri, când a mers la biserică, nu a primit explicaţiile pe care le dorea şi l-a lovit pe preot de două ori, o dată în cap şi apoi cu cuţitul în inimă",  a declarat prim-procurorul Ioan Lefter. Iniţial, suspectul nu şi-a recunoscut fapta, însă, în faţa probelor care îl incriminau, a cedat la ancheta. Una din pistele care a condus la prinderea suspectului după 10 ore de căutări a fost apelul anchetatorilor către protopopul de Focşani de a-i întreba pe preoţii din municipiu dacă vreun enoriaş corespunde descrierii din portretul robot şi dacă a venit pentru explicaţii ale versetelor biblice, aşa cum a făcut-o Puşcoiu. Ridicat de poliţişti din  apartamentul său din municipiu, prezumtivul criminal a povestit anchetatorilor faptul că sâmbătă dimineaţă a mers la preotul Tudor Marin cu nişte versete din Biblie şi i-a cerut acestuia să i le explice pe intelesul sau. Nemulţumit de răspunsul primit criminalul l-a lovit pe preot cu un cuţit în cap şi abdomen. Anchetatorii încearcă să afle şi ce i s-a întâmplat tânărului în Italia, întrucât se pare că s-a intors acasa speriat si foarte afectat de experientele de acolo. Tânărul nu este în relaţii bune nici cu familia, zilele trecute el ameninţându-şi mama cu un cuţit, potrivit unor surse apropiate anchetei. Florentin Puşcoiu şi-a recunoscut fapta şi a declarat că o regretă. El a mai fost cercetat, în noiembrie 2011, pentru port de cuţit în spaţii publice, mai exact intr-un bar. In activităţile de prindere a autorului au fost implicati 154 poliţişti, 28 jandarmi, cu sprijinul echipei operative de la nivelul Direcţiei Investigaţii Criminale a IGPR, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea

Lacrimi si flori pentru preotul ucis in biserica

Preotul paroh de la Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul”, Tudor Marin, a fost înjunghiat mortal sâmbătă dimineaţă în biserica în care slujea şi a decedat ca urmare a plăgii suferite. Femeia care vinde lumânări la biserică, Fănica Manea, a relatat prezei că în jurul orei 10,30 a intrat în lăcaşul de cult un bărbat îmbrăcat în negru care a cerut o lumânare, după care a mers la preot, pe care l-a înjunghiat şi a fugit. Deşi medicii de pe ambulanţă au încercat să-i salveze viaţa, maevreme de resuscitare au incetat dupa 50 de minute. La această oră, zeci de oameni, în special enoriaşi din parohie, s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a-i aduce un omagiu părintelui Tudor Marin. Oamenii au adus flori şi au aprins lumanări în faţa bisericii pe scările căreia preotul şi-a dat viaţa. Vă vom ţine în continuare la curent cu evoluţia anchetei.

Sambata seara: Politia a retinut un suspect principal in cazul crimei din biserica

Poliţia vranceană a reţinut în această seară un suspect principal în cazul crimei din Biserica "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" din municipiul Focşani. Este vorba despre un tanăr în varstă de 29 de ani, din cartierul Sud al Focşaniului, care este audiat la această oră de către poliţişti. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acesta se numeşte Florentin Puşcoiu şi ar fi invocat divinitatea pentru a-şi justifica fapta.Florentin Puscoiu a fost şofer la brutăria de la Nisprod Focsani, dar si-a dat demisia in urma cu jumatate de an. Acesta locuia la blocurile H din cartierul Sud si a fost ridicat de la domiciliu de un comando de politisti. Potrivit contului sau de Facebook, Puscoiu era fan PSD, iar in unul dintre albumele foto avea mai multe biserici celebre din Italia. Se pare ca acesta a trait o vreme in Italia. Potrivit unor surse judiciare, acesta are cazierul curat si nu parea afectat de cele intimplate. Deocamdata, acesta nu a fost pus sub acuzare si este audiat la sediul Parchetului. Vom reveni cu amănunte.

Fotografie realizata de Iulian Procop de la Fotosebastian, la ultima cununie oficiata de preotul Marin.

Avem portretul robot al criminalului din biserică. Anunţă poliţia dacă-l vezi!

Ucigaşul este un dezaxat mintal, aflat încă în libertate u acesta a lăsat la locul crimei cateva versete unde este scris că “propovăduitorul îmbrăcat în blană de oaie trebuie pedepsit”. Poliţia îl caută pe autor.

Poliţia Judeţeană a împrăştiat în această seară prin Focşani portretul robot al criminalului care i-a luat viaţa preotului Tudor Marin, parohul de la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul". IJP Vrancea are două variante de portret robot pentru bărbatul care l-a înjunghiat mortal pe preot, în urma semnalmentelor furnizate de femeia care a asistat la crimă, dar şi de trecători care l-ar fi văzut pe atacator. De asemenea, poliţia a primit mai multe informaţii de la un taximetrist din Focşani, care ar putea ajuta la prinderea autorului. Psihologii poliţiei susţin că este vorba de un tanăr de 25-35 de ani, brunet, posibil cu părul creţ, care prezintă deviaţii de comportament. Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a dispus trimiterea la Focşani a unei echipe de ofiţeri specialişti din cadrul Serviciul Omoruri - Direcţia de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru a ajuta la prinderea autorului. Oamenii legii vor să-l prindă pe criminal înainte de lăsarea întunericului, mai ales că în oraş s-a instalat o adevărată psihoză. Criminaliştii vor acorda sprijin de specialitate atât poliţiştilor din Vrancea, pentru valorificarea urmelor ridicate de la faţa locului, dar şi procurorului criminalist care coordonează ancheta, în vederea identificării principalului suspect în cazul preotului ucis în această dimineaţă în biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani.

Preotul ucis în biserică trebuia să oficieze azi cununia unei nepoate

Întreaga comunitate este şocată de modul în care a fost ucis, cu sange rece, unul dintre cei mai cunoscuţi  şi apreciaţi preoţi din municipiul Focşani, parohul Bisericii Naşterea Sfantului Ioan Botezătorul. Individul care i-a luat viaţa preotului Tudor Marin este, potrivit primelor informaţii, un fanatic religios, aflat în mijlocul unei crize de delir. Acesta i-a adus preotului pasaje din Biblie scrise pe nişte foi şi i-a cerut explicaţii. Nu a avut timp să le citească pentru că ucigaşul a scos cuţitul şi l-a înjunghiat direct în inimă. Foile cu versete din Biblie, pătate de sange, sunt acum în mainile anchetatorilor. ”Sunt versete unde este scris că propovăduitorul îmbrăcat în blană de oaie trebuie pedepsit. Este un om dezaxat mintal, l-a ucis pe preot cu un cuţit. Dacă va fi prins riscă cel puţin 25 de ani de închisoare”, ne-a declarat procurorul de caz, Gheorghe Mihăilă. Cu toate că au trecut mai mult de şase ore de la comiterea omorului, criminalul se află încă în libertate.

 

Rudele se pregăteau de nuntă

Afectat de moartea preotului este şi Vasile Marica, cunoscutul lider de sindicat de la ProLex, ginerele părintelui. “Este un om minunat, mi-a dat o soţie minunată la care ţin foarte mult. Nu ştiu ce s-a întamplat. Din cate ştiu tot oraşul îl iubea pe tatăl meu”, a spus Vasile Marica, ginerele preotului ucis, vizibil afectat. Accesta ne-a dezvăluit că preotul Marin trebuia să oficieze în această după amiază cununia religioasă a unei nepoate, la Biserica din Piaţa Unirii, închisă acum. “În loc să venim la nuntă, ne pregătim de mormantare”, ne-a spus Marica. Cuţitul cu care a fost omorat preotul Tudor Marin a fost găsit în biserică, într-o sacoşă. Lama are o lungime de 15 cm. Arma crimei a fost dusă pentru examinare în laborator, de către criminalişti. În această după amiază au fost audiaţi mai mulţi martori în încercarea de a se contura un protret robot al ucigaşului. Individul se afla în continuare în libertate, aşa că poliţiştii le cer cetăţenilor să fie cu băgare de seamă. IGPR a trimis în judeţ întăriri din judeţele învecinate, care fac verificări inclusiv la mănăstirile şi schiturile din judeţ. Se presupune că autorul este un răzvrătit, care a ucis pe fondul unor tulburări psihice.

Ora 12.30: Preotul Marin si-a pierut viata, in urma atacului din biserica

Preotul Tudor Marin, de la Biserica Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul, şi-a pierdut viaţa în urma atacului cu arma albă de acum o oră.

Un asistent de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a ieşit cu aparatul de monitorizare din biserică cu cinteva minute inainte de pranz, semn ca preotul a fost declarat decedat. Echipa medicală, condusă de medicul Vadim Beţişor de la SAJ, a încercat din răsputeri să-l resusciteze, însă trupul preotului nu a mai revenit la viaţă, în ciuda tuturor încercărilor. Doctoriţa Simona Ionescu de la Ambulanţă a declarat că la venirea echipajului părintele era în stop cardio-respirator si prezenta o plagă înjunghiată în zona inimii, se pare cu un cuţit. “I s-au făcut manevre de resurcitare în jur de 50 de minute, dar fără rezultat”, a declarant medicul. La această oră, la locul incidentului s-au adunat foarte multe persoane, între care şi enoriaşi, care îl plang pe preotul Marin, cel care a slujit de ani de zile în această biserică veche de 350 de ani. Trupul acestuia urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, nu inainte ca politistii de la Criminalistica sa adune toate probele de la fata locului. La biserica au ajuns mai mulţi colegi preoţi ai părintelui, dar şi reprezentanţi ai familiei, care s-au rugat ca Bunul Dumnezeu să-l ţină în viaţă pe părinte. Din nefericire, preotul Tudor Marin a murit chiar in biserica, la datorie, unde venise sa oficieze randuiala pentru postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Poliţia se află pe urmele criminalui de peste 30 de ani care a provocat această tragedie de neanţeles pentru orice om normal. Surse din apropierea anchetei spun ca ar putea fi vorba despre un bolnav psihic, aflat in varful unei crize de delir mistic. Dumnezeu să-l aibă în grija sa pe părintele Tudor Marin. 

Ora 12.45: Soţia preotului Marin a leşinat în urmă cu puţin timp în faţa bisericii în care a fost ucis soţul său. Ginerele părintelui, sindicalistul Vasile Marica, preşedintele Sindicatului Sed Lex, a fost cel care a sprijinit-o. Cei doi copii ai preotului au sosit la locul crimei, însă i-au rugat pe jurnalişti să le acorde discreţia cuvenită în aceste momente. Trupul preotului nu a fost încă scos din biserică de către criminalişti, care încearcă să conserve toate urmele care i-ar putea conduce la criminal. Poliţia Judeţeană susţine că are un cerc de suspecti. Pentru a da de urma criminalului, judeţul a fost închis iar persoanele suspecte sunt legitimate. “Există un cerc de suspecţi şi se fac cercetări în randul acestora”, ne-a declarat comisarul şef Victor Norocea, adjunctul şefului IJP Vrancea.

Un amănunt interesant ne-a fost furnizat de un locatar din zonă, care ne-a relatat ca zilele trecute un bărbat a intrat într-un delir religios pe strada Simion Bărnuţiu, unde locuieste se pare fosta sotie, şi a început să facă scandal cu cei care nu-l ascultau. Poliţia nu a avut ce să-i facă, întrucat omul, de profesie medic, a părăsit zona. “Ne cerea să ne pocăim, că vine sfarşitul lumii, să citim cărţile sfinte. S-a suit la volan în plină criză şi spunea că o să plece la biserică să citească Biblia în căutarea adevărului. Furnizez detaliile poliţiei în cazul în care oamenii legii sunt interesaţi. Nu ştiu dacă ar putea avea legătură cu acest caz”, ne-a relatat cititorul nostru.

La ora 13.10, trupul preotului a fost scos din biserica si transportat la Serviciul de Medicina Legala cu o ambulanta. Sute de oameni s-au adunat la fata locului. Unii plang, altii sunt revoltati. Unii dintre cei prezenti spun ca "puscaria este prea putin pentru cel care a comis asemenea fapta abominabila". Preotul Tudor Marin era foarte iubit de credinciosi, care ii plang disparitia.

 

Ucis de ziua Sfantului care dădea paine la săraci

În biserici s-a oficiat astăzi, 16 iunie 2012, pomenirea Sfantului Tihon, cel care a a fost sfinţit episcopul Amatundei (Cipru). Tatăl lui Tihon a fost brutar. Din viaţa sa aflăm că fiind pus de tatăl său sa vandă paine, el o dăruia săracilor fără plată. Cand a fost întrebat de tatăl său de ce împarte săracilor paine fără bani, el i-a răspuns ca împrumută pe Dumnezeu atunci cand dăruieşte săracilor paini. În urma rugăciunilor sale, tătal său a găsit hambarele atat de pline de grau, încat nu mai putea deschide uşa acestora. Sfantul Tihon a convertit multi păgani la credinţa în Hristos, dăramand multe temple şi ridicand biserici pe locul lor.

 

 

Ora 10.30: Preotul Marin, înjunghiat în biserică de un bezmetic

Un incident  ieşit din comun s-a produs în această dimineaţă în biserica din Piaţa Unirii din Focşani.Potrivit celor relatate de reporterul nostru aflat la faţa locului, un bărbat a intrat în biserică şi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracelui pe preotul Tudor Marin, imediat după săvarşirea sfintei slujbe a Liturghiei, în biserica Sfantul Ioan Botezătorul. La această oră un echipaj de la Ambulanţă îi acordă preotului primul ajutor. Atacatorul a fugit din biserică după comiterea faptei. Se pare că atacatorul i-ar fi cerut preotului să-i citească ceva din Biblie şi a profitat de moment pentru a-l ataca pe sjlujitor. Preotul Marin a fost găsit de femeia de serviciu de la biserică, care a alertat gardienii, care la randul lor au sunat la 112 pentru a cere ajutor. La faţa locului se află două echipaje de la Ambulanţă, care incearca sa-l resusciteze pe preot, în vreme ce poliţia încearcă să-l localizeze pe autor. “După terminarea slujbei a venit un bărbat şi i-a cerut preotului să-i citească ceva din Biblie şi l-a înjunghiat cu ceva în timp ce stătea aşezat pe scaun. Am strigat “hoţii” şi am ieşit să cer ajutorul gardienilor publici. Nu l-am mai văzut prin biserică pe acest bărbat. Era imbracat cu o camasa neagra si avea parul ravasit”, ne-a declarat femeia care l-a găsit pe preotul în varstă de 65 de ani prăbuşit pe podea. Medicii incearca sa-l resusciteze pe parinte.

Deocamdata nu se stie cat de grava este starea preotului, intrucat echipajul medical de la Ambulanta nu permite accesul nimanui in incinta lacasului de cult, in afara echipelor de interventie. Cert este ca au trecut mai bine de 30 de minute de la atac. Vom reveni cu amanunte.(S. VRINCEANU, R. MANOLACHE)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 46

Adaugă comentariu
, acum 4328 zile, 11 ore, 25 minute, 25 secunde
Dumnezeu sa va aiba in paza Lui, Parinte.Poate ca de acolo Dumnezeu care prea ne-a rabdat va face dreptate si-l va pedepsi pe nemernic. Inchisoare pe viata nemernicule. Moarte pentru moarte.
ina, acum 4329 zile, 11 ore, 47 minute, 52 secunde
Pentru Mariana care scrie: Mariana 16-06-2012 92.84.226.249 "Dumnezeu sa il odihneasca... O intrebare... insa... CE cununie oficia parintele in postul Sfintilor Petru si Pavel?????" Mai citeste integral
nelu, acum 4329 zile, 14 ore, 33 minute
PENTRU ANONIM: HABAR NU AI PE CE LUME TRAESTI.Apropo ai fost in state?
DAVIDOVKD, acum 4329 zile, 16 ore, 12 minute, 58 secunde
Poate ma insel,batranetea.....dar daca eu sau altcineva in locul meu eram pe o strada si ma opream pentru a ma inchina in fata unei biserici a cultului pe care il reprezint si eram vazut de acest citeste integral
anonimo, acum 4329 zile, 17 ore, 21 minute, 40 secunde
complimenti alle autotita locali .polizia||||||questo sarebbe un buon esempio per focsani ,cittadina pulita e ordinata,pena di morte pre un delitto tanto aferrato,contro la chiesa,deve avere una citeste integral
dan, acum 4329 zile, 17 ore, 30 minute, 46 secunde
FELICITARI DOMNILOR POLITISTI.Sa stiti ca ei sint 24 din24 de ore in alerta si eficienti in orice moment nu numai cind avem nevoie de ei trebuie sa-i laudam ci tot timpul.Ca poate mai au si ei citeste integral
anonim, acum 4329 zile, 19 ore, 3 minute, 36 secunde
AVEM POLITIE DE NOTA 10 INFINIT ! FELICITARI DOMNILOR POLITISTI ! SUNTETI PROFESIONISTI !SUNTETI ADMIRABILI ! AE TREBUI SA LUATI MASURI IMPOTRIVA TUTUROR CELOR CE GRESESC ! INDIFERENT DACA GRESESC citeste integral
Oana, acum 4329 zile, 19 ore, 25 minute, 17 secunde
Probabil ca si-au amintit ca cineva a ramas nesanctionat (in luna noiembrie cind acesta a fost gasit cu cutit la el),. au cautat dosarul si s-a gindit ca i s-ar potivi de minune aceasta fapta. citeste integral
Oana, acum 4329 zile, 19 ore, 49 minute, 21 secunde
Avea si cercel in sprinceana d-le procuror?
alabalaportocala, acum 4329 zile, 19 ore, 57 minute, 58 secunde
gore"Daca a sesizat ca autoritatile au lasat fapta sa in necercetare probabil pentru a se prescrie acest bezmetic a inteles ca poate sa poarte in continuare cutitele la el si chiar sa mearga in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.