Ultima oră

Vranceni cutremurati in Italia

Silvia Vrînceanu
3 iun 2012 1255 vizualizări
Plecaţi din cea mai intensă zonă seismică a Romaniei mii de vranceni se află în Italia, unde mai multe cutremure violente au starnit panică în randul populaţei. Chiar dacă nu există date oficiale, sute de familii originare din Vrancea se numără printre sinistraţi, iar unii s-au întors deja acasă.

În urma mişcărilor telurice 14.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele, fie pentru că acestea au fost avariate, fie pentru că se tem să revină la casele lor, de teamă să nu fie surprinse sub dăramăuri. Miile de sinistraţi în urma cutremurelor violente produse în ultimele zile în nordul Italiei au avut o nouă noapte dificilă, joi spre vineri înregistrându-se încă 23 de replici seismice, potrivit Institutului naţional de geofizică şi vulcanologie. Experţii verifică siguranţa imobilelor, în timp ce în jur de 8.500 de oameni îşi petrec nopţile în adăposturi improvizate în corturi, săli de sport şi şcoli, sau la rude ori în hoteluri. Dacă sunt printre cititorii noştri vranceni care au de suferit în urma cutremurelor din Italia, nu ezitaţi să ne spuneţi sau să împărtăşiţi cu noi necazurile iar noi vom încerca să batem la uşile bunăvoinţei pentru ajutor. Suntem alături de toţi vrancenii aflaţi în nord-estul Italiei şi care au avut de suferit în urma cutremurelor violente care au avut loc în regiunea Emilia-Romagna, în ultimele zece zile. Suntem alături de voi, dragi romani, fie că sunteţi în Modena, Mantova, Bolognia, Trieste, Mirandola, Cavezzo sau în alte oraşe şi sate italiene pentru a vă caştiga painea departe de patrie. Vom reveni cu reacţii de la cei care se află în aceste zile printre dăramături. Dacă aveţi cunoştinţă de vranceni aflaţi în situaţii dificile nu ezitaţi să ne scrieţi la redacţie. (Silvia VRÎNCEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.