Ultima oră

UPDATE!!! Cei cinci pescari izolaţi în mijlocul raului Trotuş au fost salvaţi

Silvia Vrînceanu
25 mai 2012 5341 vizualizări
O echipă de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a reuşit, în jurul orelor 11, să evacueze în siguranţă de pe insula Berzoaia pe cei cinci pescari care erau izolaţi acolo de mai bine de 12 ore.

Potrivit reporterilor noştri care au fost la faţa locului, unul dintre pescari se afla în stare de şoc hipotermic şi a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD prezent la faţa locului. Omul se află acum în afara oricărui pericol. Pompierii spun că a fost o intervenţie dificilă din cauza curenţilor de apă foarte puternici şi a debitului crescut al raului Trotuş. Cei cinci pescari erau blocaţi de aseară pe un petec de pămant format pe rau, la un kilometru de mal, şi s-au adăpostit de ploaie într-un cort. Cum drumul pe care au venit a fost acoperit de ape, ei au cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112 prin intermediul telefoanelor mobile. În cazul în care nivelul apei ar fi crescut cei cinci bărbaţi erau pregătiţi să se urce în copaci. „Nu ne-am aşteptat să crească aşa de repede Trotuşul. Dacă venea apa mai mare ne urmcam în copaci. Multumim pompierilor pentru că ne-au evacuat în siguranţă”, ne-a spus unul dintre cei salvaţi cu barca pneumatică. Judeţul Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până vineri dimineaţă şi este în continuare sub cod galben până vineri la ora 12.00. Vom reveni cu amănunte şi cu imagini.

S-a rupt din nou drumul către Spulber şi Nereju

- Ploile torenţiale au dus din nou la ruperea drumului judeţean 205 D, Năruja – Nereju. Acest drum a fost închis traficului şi în urmă cu mai bine de o lună, după ce raul Zăbala a rupt şoseaua

Raul Zăbala a rupt din nou drumul judeţean 205D în zona localităţii Spulber, din cauza ploilor torenţiale de noaptea trecută. O viitură puternică s-a format pe raul Zăbala şi a “muşcat” din drum, la aproaximativ 500 de metri în aval de zona în care a fost distrusă de ploile căzute în noaptea de Înviere. La fel ca în luna aprilie, comunele Spulber şi Nereju au rămas izolate de restul judeţului. Localnicii spun că se poate face o mică deviere a drumului pentru a reuşi să treacă peste zona distrusă, însă debitul raului este în continuare crescut. În plus, o avarie pe reţea a lăsat de noaptea trecută zona fără electricitate.


Ultima ora: O echipa de muncitori mobilizata de autoritatile locale a reusit sa refaca provizoriu DJ 205D, dupa ce a adus cu excavatoarele citiva busteni in zona in care drumul s-a rupt. Cum este campanie electorala, presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, s-a deplasat in zona in jurul pranzului si a convocat o sedinta a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta la sediul Primariei Spulber. Vom reveni cu amanunte si imagini de la fata locului. 

Ora 10.00: Cinci pescari izolaţi de viitură pe insula Berzoaia

Ploile torenţiale au provocat problem şi în alte localităţi din zona de munte, dar nu numai. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, peste 20 de gospodării sunt izolate în satul Coza, comuna Tulnici. Alte patru familii din satul Lepşa, din punctul “Schit” s-au trezit cu apa în curte, în această dimineaţă. La această oră, pompierii vranceni intervin pentru salvarea a cinci persoane rămase izolate pe insula Berzoaia, de pe raul Trotuş. Un echipaj cu barca din cadrul Staţiei de Pompieri Adjud acţionează la această oră pentru scoaterea acestora. Pompierii intervin la această oră şi pe strada Ioan Basgan din Focşsani, acolo unde un copac s-a înclinat şi a pus în pericol siguranţa trecătorilor. Reamintim că de aseară, la ora 18.00, a intrat în vigoare codul portocaliu, valabil pană în această dimineaţă. Potrivit meteorologilor, în acest interval au fost aşteptate precipitaţii abundente, de peste 50 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vantului şi grindină.

 

Iata cum s-a rupt drumul care duce catre comunele Spulber si Nereju (foto L. Maciuca)

 

A fost afectata si zona de drum distrusa de viitura venita pe Zabala in luna aprilie, chiar in zilele de Paste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.