Ultima oră

Afaceri cu clasa pregatitoare? Ponta spune ca sunt interese financiare

Corneliu Condurache
18 mai 2012 1253 vizualizări
Din acest motiv este posibil sa se renunţe la proiect

Din anul şcolar 2013/2014 clasa pregătitoare ar putea să dispară. Asta dacă se va descoperi că proiectul pus pe picioare de fosta conducere a Ministerului Educaţiei este mai mult în interesul altora decat în cel al preşcolarilor. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, după întalnirea cu ministrul interimar Liviu Pop şi cu conducerea MEC.
Prim ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, că proiectul privind introducerea clasei pregătitoare în sistemul romanesc de învăţămant a fost unul în spatele căruia au stat mai mult interese financiare, decat cele strict legate de pregătirea copiilor.

"Dincolo de miza pe care o are pentru preşcolari, am aflat că la clasa pregătitoare este şi o miză financiară. Bătalia pentru clasa pregătitoare a fost aşa mare pentru că în spatele ei se afla interese financiare. Pentru clasa pregătitoare s-au alocat de la buget 26 de milioane de lei pentru mobilier şi 23 de milioane de lei pentru materiale. Deci o sumă care explică destul de multe lucruri. I-am cerut ministrului ca imediat să ia masuri de auditare şi, dacă e cazul, de suspendare a achiziţiilor făcute din aceşti bani pentru că n-aş vrea ca viaţa a 130.000 de copii să fie afectată de această miză a unora", a spus Ponta.

Premierul a explicat că nu s-au anulat înscrierile copiilor în clasa pregătitoare pentru că prejudiciile ar fi fost mai mari decat menţinerea ascestora. "Dacă o vom păstra sau nu de la anul, vom decide în urma unei analize mult mai serioase. De aceea am cerut auditarea rapidă, pentru că am serioase dubii că cele 50 de milioane de lei erau pentru copiii preşcolari, ci erau mai degrabă pentru nişte prieteni ai fostei conduceri, prieteni care ne ceartă pe noi acum pe la televizor", a punctat Ponta.

Victor Ponta a cerut Ministerului să analizeze şi criteriile pe care au fost închise 224 de unităţi de învăţămant. "Reducerea făcut făra aviz sau opinie din partea autorităţilor locale, iar conducerea actuala are sarcina de a afla ce s-a întamplat, unde s-a greşit sau s-au luat măsuri pe criterii politice şi de a lua măsuri de îndreptare, unde este cazul. Urmează să aflăm ce alte măsuri de afaceri s-au luat in minister, unde au fost interese clientelare şi să prezentăm situaţia organelor abilitate pentru a lua măsuri", a subliniat premierul.
 

 Sursa:rtv.net

 

Articol preluat din Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.