Ultima oră

Incep Zilele municipiului Adjud

Silvia Vrînceanu
19 apr 2012 5042 vizualizări
Astăzi, de “Izvorul Tămăduirii”, încep Zilele Adjudului, programate să dureze pînă duminică, 22 aprilie.

Primăria oraşului de pe Trotuş organizează o serie de evenimente, aşa încît adjudenii au parte de un week-end plin. Astăzi sînt programate la Biblioteca orăşenească o expoziţie de carte şi o proiecţie de imagini a oraşului de azi şi de ieri, iar după amiază cîteva întreceri sportive şi un spectacol susţinut de trupe locale. Sîmbătă, 21 aprilie, de la ora 16.00 va avea loc un meci de fotbal între FCM Adjud şi Flacăra Odobeşti, iar mai pe seară la Casa de Cultură vor susţine concerte mai mulţi interpreţi. Vor evolua pe scenă artiştii de la  Ansamblul Ţara Vrancei, George Cojocărescu, Gheoghe Turda, Fuego, Bandidos şi Magicianul Augustin. Duminică, în ultima zi dedicată sărbătorii oraşului, vor urca pe scenă Florin Popa, Cristi Năstase, Vasilica Tătaru, Gelu Voicu şi Taraful "Lăutarii din Teleorman”, Sonia, Compact şi Mihăilă Augustin. Primăria a alocat bani cu mai multă generozitate, întrucît urmează alegeri locale, iar votanţii trebuie să fie antrenaţi. Prima menţiune documentară despre tîrgul Adjudului datează din 9 aprilie 1433, cînd localitatea este pomenită sub denumirea maghiară de Egydhalm. Astăzi, Adjudul este al doilea oraş al judeţului Vrancea, avînd o populaţie de peste 17.000 de locuitori.http://ro.wikipedia.org/wiki/Adjud - cite_note-edrc_2002-0#cite_note-edrc_2002-0 (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
8219, acum 3108 zile, 22 ore, 12 minute, 59 secunde
Ar trebui sa invite și cainii din oraș la un ospăț..... Dacă e petrecere sa fie.......
geo, acum 4382 zile, 8 ore, 6 minute, 23 secunde
pai astia is asa de prosti de nu se vad.cred ca,daca fac concerte si alte porcarii o sa ii voteze cineva?
mada, acum 4382 zile, 15 ore, 40 minute, 24 secunde
Orasul e in mocirla ( la propriu ) si ei au fonduri pentru spectacole! Spatiile verzi din jurul blocurilor sunt niste boscheti care acopera niste balarii sau ceapa verde.... cat e de mic acest oras citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.