Ultima oră

Video!!!Vrancenii au primit Lumina Sfanta a Invierii sub picaturile de ploaie

Silvia Vrînceanu
16 apr 2012 2014 vizualizări
Chiar dacă a plouat, mii de vrînceni au venit în biserici pentru a asista la Slujba Învierii Domnului

 Vrîncenii au luat cu asalt bisericile din judeţ pentru a primi Lumina Sfîntă a Învierii Domnului, pe care au dus-o cu grijă acasă sau la cimitire, acolo unde morţii aşteaptă a doua Înviere, potrivit Sfintelor Scripturi. Chiar dacă vremea a fost ploioasă, creştini din toate categoriile sociale s-au adăpostit împreună sub umbrele şi au asistat mai smeriţi ca în alte ocazii la Sfînta Liturghie oficiată în curţile lăcaselor de închinăciune. Preoţii şi-au adaptat serviciul religios, ţinînd cont de faptul că cei mai mulţi dintre cei veniţi la biserici au luat Lumină şi au plecat. Doar o parte dintre vrînceni, de la parohiile din Focşani şi împrejurimi, au avut privilegiul de a lua lumină adusă de la la biserica Sfîntului Mormânt din Ierusalim. Candela cu Lumina Sfîntă a fost adusă sîmbătă seara cu un avion special, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de o Delegaţie a Patriarhiei Române. Din păcate, distribuţia acesteia în arhiepiscopii nu s-a derulat potrivit planului, întrucît avionul a întîrziat din cauza vremii. Protoieriile au trimis delegaţi la aeroport pentru a primi Lumina Sfîntă şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor. Delegatul Arhiepiscopiei locului a ajuns în Vrancea abia în jurul orelor 23.30, aşa încît nu toţi preoţii au reuşit să o preia în timp optim. Lumina Sfîntă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întîmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, cînd, în timpul Vecerniei Mari din Sîmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfîntului Mormânt se aprinde un foc ce se pogoară din cer, manifestîndu-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige. Înaltpreasfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a slujit în Duminica Sfintei Învieri la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, însă a trimis credincioşilor pe care îi păstoreşte un mesaj pascal în care le-a mulţumit pentru solidaritatea de care au dat dovadă în timpul căderilor masive de zăpadă din luna februarie şi i-a îndemnat să rămînă aproape de Sfînta Biserică. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
acatiste nisporeanu, acum 4391 zile, 6 ore, 40 minute, 18 secunde
Parintele roman MIHAIL JAR staret al MANASTIRII BANCENI din UCRAINA,instrainat deRomania,a infiiat 400 de copii necajiti,abandonati si a devenit tata pentru 400 de suflete !! Pentru faptele sale a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.