Ultima oră

Copilul fara identitate ramine la Modruzeni

Dan Chiriac
2 iun 2006 4573 vizualizări
Testul ADN a aratat ca cei care il revendica nu sint parintii naturali

Luci, baietelul fara identitate gasit in urma cu cinci ani in gara din Adjud, va ramine in continuare la familia de rromi din Modruzeni care a avut grija de el si care l-a adoptat ca pe un membru cu drepturi depline. Potrivit comisarului Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IJP Vrancea, rezultatele testelor ADN au stabilit ca Attila Balasz si Zita Orvad, din orasul Petrosani, nu sint parintii genetici ai adolescentului. Acestia au ramas fara copilul lor in urma cu sapte ani, cind baiatul de 3 ani a fugit din curte. Dupa ce au aflat din mass-media de micutul Luci, cei doi soti din Petrosani au crezut ca poate fi copilul lor disparut, despre care afirma ca ar fi putut fi rapit. Familia Orvad a venit in luna aprilie la Modruzeni, dar inca de atunci au aparut neconcordante privind o presupusa pata pe fund si culoarea ochilor ciopilului revendicat. Testul ADN a decis ca Luci sa ramina in continuare la Maricica Chifor, femeia care il ingrijeste de cinci ani. Femeia s-a declarat "in al noualea cer" cind a aflat ca micutul va ramine alaturi de ceilalti copii ai sai. Politistii ne-au declarat ca se vor face in continuare demersurile necesare la Protectia Copilului pentru ca baiatul, care are in jur de 12 ani, sa poata fi adoptat de Maricica Chifor, mama sa de facto. Mai intii insa, pustiul trebuie sa primeasca o identitate pentru a putea merge la scoala. Politistii spera sa gaseasca si familia naturala a pustiului. In acest sens, oamenii legii au distribuit fotografia si semnalmentele sale in mai multe judete ale tarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.