Ultima oră

Ora Pămîntului va fi celebrată în Piaţa Unirii

Sorin Tudose
23 mar 2012 11348 vizualizări
Evenimentul va avea loc sîmbăta viitoare pe 31 martie

Sîmbătă, 31 martie, sute de focşăneni vor fi prezenţi seara în Piaţa Unirii pentru a celebra Ora Pămîntului, eveniment de amploare mondială prin care se doreşte conştientizarea utilizatorilor de energie electrică cu privire la emisiile de dioxid de carbon care poluează planeta. “Iniţiativa organizării unui eveniment în piaţa publică a venit din partea blogosferei vrîncene. Am vorbit cu autorităţile locale dacă se stinge lumina pe 31 martie, ora 20.30 şi au spus că da. Rămîne să mai vorbim şi cu ONG-uri, iar la data evenimentului ne vom strînge în piaţă şi vom aprinde lumînări”, ne-a spus bloggerul focşănean Adrian Mangu. În vederea popularizării fenomenului a fost creată o pagină specială pe reţeaua de socializare Facebook - EARTH HOUR Vrancea - unde peste 200 de persoane şi-au anunţat prezenţa. Ora Pămîntului este orgazinată în ultima sîmbătă a lunii martie a fiecărui an şi are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea curentului electric. Cei care simt ceva pentru această cauză, în seara zilei cu pricina sting lumina timp de o oră şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale. De regulă şi instituţiile aderă la cauză fie doar şi o dată pe an. World Wide Fund for Nature Australia este grupul internaţional de lobby pentru mediu care promovează Ora Pămîntului. De asemenea, Sydney Morning Herald a fost primul cotidian care a susţinut acest eveniment. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Dan Trofin, acum 4404 zile, 20 ore, 1 minut, 33 secunde
am revenit si am constatat faptul ca ne-ati permis linkurile ! fapt pentru care, in numele colegilor mei, va multumesc :)
Dan Trofin, acum 4404 zile, 20 ore, 2 minute, 19 secunde
am revenit si am constatat faptul ca ne-ati permis linkurile ! fapt pentru care, in numele colegilor mei, va multumesc :)
Dan Trofin, acum 4406 zile, 16 ore, 19 minute, 5 secunde
era oportun sa ni se permita sa lasam adresa de mail a grupului Blogosfera Vrancea ori cea a proiectului nostru de pe Facebook. doar ca, nu ni se permite, acest fapt dpdv tehnic !
Dan Trofin, acum 4406 zile, 16 ore, 24 minute, 31 secunde
proiectul nostru al bloggerilor vranceni l-am creat si popularizat pe Facebook ! ne-ar ajuta sa il popularizati : www.facebook.com/events/205710712868791/
Dan Trofin, acum 4406 zile, 16 ore, 25 minute, 43 secunde
pentru orice informatii suntem disponibili la urmatoarea adresa de email : BlogosferaVrancea@gMail.com proiectul nostru al bloggerilor vranceni l-am creat si popularizat pe Facebook ! ne-ar ajuta sa citeste integral
Dan Trofin, acum 4406 zile, 16 ore, 28 minute, 39 secunde
Ma bucur sa constat ca si cei din Marasesti au preluat initiativa si vor face EARTH HOUR !
anghel lavinia, acum 4407 zile, 22 ore, 59 minute, 8 secunde
Si marasestenii sunt asteptati in Parcul Civic, langa Casa de cultura Emanoil Petrut din Marasesti, sambata,31 martie intre orele 20.30-21.30, pentru a celebra Ora Pamantului ... Initiativa apartine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.