Ultima oră

Manifestări culturale dedicate “Zilei Poeziei”

Silvia Vrînceanu
19 mar 2012 1249 vizualizări
În cadrul programului Aniversări culturale, Atenelul Popular “Mr. Gh. Pastia” sărbătoreşte miercuri, 21 martie 2012, Ziua Mondială a Poeziei.

Pînă nu demult, consacrată, în urma deciziei Naţiunilor Unite, a fi numai Ziua eliminării discriminării rasiale, 21 martie este proclamată şi Ziua mondială a poeziei în timpul celei de a 30-a sesiuni a UNESCO susţinute la Paris în octombrie – noiembrie 1999. Scopul principal al acestei acţiuni întreprinse de UNESCO a fost de a sprijini diversitatea lingvistică prin intermediul poeziei. Cu acest prilej, Ateneul Popular organizează două manifestărie culturale. De la ora 11:00, la Sala „Florentin Delmar” se reuneşte Cenaclul de toate Zilele al Şcolii „Duiliu Zamfirescu” Focşani, îndrumat de prof. Anişoara Piţu. Vor mai participa Adelina Gogu de la şcoala Generală Mărăşeşti şi elevi ai Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, îndrumaţi de prof. Voicuţa Voicu. De la ora 17:00 va fi lansată cartea “Arhitectura cenuşii” de Virgil Panait, tot la Sala „Florentin Delmar”. Vor recita actorii Paula Grosu, Mihai Spiridonescu, lucrarea urmînd să fie prezentată publicului de criticul literar Ionel Necula, profesorul Gheorghe Zaharia şi poetul Paul Spirescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.