Ultima oră

Incendiu violent la schitul din Soveja

Silvia Vrînceanu
9 mar 2012 2198 vizualizări
Un incendiu violent a izbucnit aseară la sala de mese de la schitul Soveja, situat la intrarea în localitate. Potrivit primelor informaţii, au ars în jur de 140 de metri pătraţi din construcţie, respectiv sala de mese şi spaţii de cazare.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari de la Focşani şi Panciu, la ora închiderii ediţiei, în jurul orelor 22,30, incendiul nefiind lichidat în totalitate. Se pare că maicile au gătit pentru credincioşi, mai ales că astăzi este sărbătoarea celor celor 40 de mucenici şi mulţi oameni şi-au programat să asiste la slujba religioasă. Pompierii fac cercetări pentru a se stabili cauza incendiului şi nu exclud o neglijenţă a personalului. Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001cu strădania familiei Constantin şi Maria Nistoroiu din Focsani. Între anii 2004 şi 2005 s-a înălţat biserica cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Ansamblul mai cuprinde o clopotniţă, o troiţă, o fîntînă şi o casă pentru preotul duhovnic. În lăcaş trudesc 12 maici. (S. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.