Ultima oră

„Sărut mîna, doamnă!” Recital extraordinar Grigore Leşe

Silvia Vrînceanu
6 mar 2012 1241 vizualizări
Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, Primăria Municipiului Focşani în parteneriat cu Ansamblul îîŢara Vranceiîî vă invită, joi 07.03.2012, ora 17.00 la sala Balada, să participaţi la spectacolul SĂRUT MÂNA, DOAMNĂ.....! dedicat Zilei Internaţionale a Femeii.

Programul spectacolului va fi susţinut de către  Ansamblul Folcloric îîŢara Vranceiîî, director Maria Murgoci şi grupul Folcloric îîCetinaîî, actorii Paula Grosu şi Sorin Francu. Spectacolul va fi prezentat de  producătorul  TV, Elise Stan. Invitaţii vor avea parte de un recital extraordinar Grigore Leşe. Potrivit celor comunicate de Centrul Creaţiei Populare, Grigore Leşe are 56 de ani si s-a născut în satul Stoiceni, Maramureş. Este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, clasa fagot. În prezent este profesor asociat al Universităţii de Muzică si al Facultăţii de Litere din Bucureşti. La Televiziunea Română realizează “La Porţile Ceriului”, o emisiune despre satul şi cîntecele tradiţionale româneşti. A cîntat în zeci de turnee in străinătate (SUA, Elveţia, Germania, Franţa) şi în ţară. Este editorul a 5 albume de muzică românească tradiţională şi a susţinut o serie de conferinte despre stilurile de interpretare a muzicii tradiţionale. Grigore Leşe este doctor în muzică, etnomuzicologia fiind  specialitatea sa. Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea  vă invită şi la sediul instituţiei la ora 16.00, să participaţi la programul artistic  dedicat  Zilei de 8 Martie. Programul va fi susţinut de către  elevi ai  claselor de design vestimentar-prezentare de modă şi orgă, profesori Georgeta Ciornei şi Dumitru Ivan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.