Ultima oră

Trei băcăuani au furat centrala termică dintr-o casă din Homocea

Condurache Rodica
23 feb 2012 5741 vizualizări
Hoţii au luat tot ce le-a picat în mîini din casa unor homoceni plecaţi în Italia u doi presupuşI tîlhari au ajuns la rîndul lor după gratii

Trei tineri au fost reţinuţi de poliţişti după ce au furat tot ce se putea din casa unei familii din Homocea, plecată la muncă în Italia. Marţi, poliţiştii  din cadrul Secţiei Rurale Adjud au făcut trei percheziţii domiciliare la locuinţele lui Viorel Mihalcea, 44 ani, din comuna băcăuană Urecheşti, Cătălin George Pletan,  22 ani, şi Eugen Rusu, 32 ani, ambii din oraşul Sascut. La ei au fost identificate mai multe bunuri sustrase în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012 din locuinţa lui Marian B. din comuna Homocea. Din totalul prejudiciului de aproximativ 100.000 de lei poliţiştii au reuşit recuperarea bunurilor sustrase în proporţie de 50%. “Au furat aproape tot din casa familiei plecate la muncă în Italia. Au fost sustrase bunurile electrocasnice, electronice, mobilierul, dar şi o sumă de bani”, ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vrînceană. Anchetatorii au stabilit că cei trei suspecţi au pătruns în locuinţă prin forţarea uşii de acces. În cursul zilei de joi, Mihalcea şi Rusu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind ieri prezentaţi instanţei de la Adjud cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Judecătorii de la Adjud au confirmat propunerea procurorilor adjudeni, aşa că cei doi au fost încarceraţi ieri. “Cercetările sînt continuate de poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea restului de prejudiciu”, mai spun poliţiştii. Procurorii au precizat că proprietarul locuinţei prădate deţinea o firmă de construcţii, aşa că hoţii au găsit în casă mai multe scule de valoare mare. Unele dintre ele au fost găsite la locuinţa lui Mihalcea, în timp ce altele au fost recuperate de la diverse persoane care le cumpăraseră. Cei trei au luat din casa păgubitului inclusiv centrala termică.

Tîlhărie pentru 100 kile de cupru la Slobozia Bradului

Oamenii legii au reuşit să-i identifice şi pe autorii unei tîlhării comise în comuna Slobozia Bradului. Astfel, poliţiştii  Serviciului de Investigaţii Criminale i-au identificat pe Ion B., 28 ani, şi Marius C., 23 ani, ambii din comuna Slobozia Bradului, suspecţi de comiterea unei infracţiuni de tîlhărie în noaptea de 24/25 ianuarie. Cei doi au pătruns în curtea unei societăţi comerciale şi după ce l-au imobilizat pe paznic  au sustras aproximativ 100 kg de cupru. Împotriva celor doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmînd ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Focşani cu propunerea de arestare preventivă. (D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.