Ultima oră

Realitatea TV Iaşi va emite şi în Vrancea

Silvia Vrînceanu
21 feb 2012 3069 vizualizări
Realitatea Media a primit licenţă pentru prima televiziune regională care va emite in sase judete din Moldova.

Realitatea TV va avea o staţie la Iaşi,care va acoperi toată zona Moldovei,inclusiv judeţul Vrancea. Licenţa a fost obţinută la sfîrşitul lunii trecute de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), după cum a scris paginademedia.ro. Programele Realitatea TV Iaşi vor fi transmise în Iaşi, Botoşani, Vrancea, Neamţ, Suceava şi Bacău. Staţia va fi un experiment, au spus reprezentanţii Realitatea TV. Dacă va funcţiona bine, vor fi deschise mai multe staţii regionale. Echipa noului post regional va fi formată din circa 35 de oameni. Coprespondenţii locali din judeţe şi angajaţii staţiilor locale vor produce şi ei materiale pentru staţia regională, Realitatea TV Iaşi. Noul post va avea cinci ore de program regional, iar în rest va retransmite postul central Realitatea TV, după cum a declarat directorul general Sorin Enache. “În acest nou post regional vrem să concentrăm întreaga Moldovă. Nu vrem să încărcăm staţia centrală cu intervenţiile în direct de la cele 7 staţii din Moldova. Potenţialul economic nu este atît de puternic încît să susţină o staţie locală. Decît să avem şase staţii care merg greu, unde avem 10 angajaţi care se chinuie să tragă de păr un program lung, mai bine facem o staţie regională cu costuri mai reduse. E mai uşor să finanţezi un post regional, decît şase locale pentru aceeşi regiune”, a declarat Sorin Enache, citat de Paginademedia.ro. Veniturile din publicitate şi cele indirecte, generate de preluarea activităţilor şi cheltuielilor operaţionale în zona Moldova de la Realitatea TV Bucureşti, sunt estimate la 28.000 de euro/ lună în primul an, şi 35.000 de euro/ lună pe parcursul următorilor doi ani. Realitatea TV a avut o staţie în Vrancea, timp de aproape 2 ani, deschisă în noiembrie 2008, chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, şi care a funcţionat pînă în vara anului 2010, cînd Sorin Ovidiu Vîntu, proprietarul companiei la acea vreme, a decis că „satelitii neproductivi vor fi lichidaţi”. La această oră Realitatea TV mai are doi oameni în Vrancea, un reporter şi un operator, cu contracte de colaborare. Cum anul 2012 este un an electoral, investiţiile în televiziune vor fi amortizate mai uşor. In Focsani functioneaza doua statii tv locale, Atlas TV Vrancea si  Focus TV Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
bd, acum 4419 zile, 2 ore, 33 minute, 58 secunde
te-ai prins!
db, acum 4419 zile, 2 ore, 52 minute, 40 secunde
Asta va fi postul de campanie electorala al PDL-ului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.