Ultima oră

Deszăpezirea, în impas: nu mai este motorină pentru utilaje

Mihaela Beșleagă
16 feb 2012 4463 vizualizări
Primarul Bacinschi a spus că azi va opri utilajele care deszăpezesc Focşaniul pentru că nu mai are motorină u Lucica Chiper a primit un supervizor de la Regionala Iaşi

În judeţul Vrancea, utilajele nu mai au combustibil pentru a putea acţiona pentru deszăpezirea drumurilor orăşeneşti şi comunale. Ieri, prefectul Sorin Hornea, flancat de preşedintele CJ, Marian Oprişan, a cerut în cadrul videoconferinţei cu prefecţii susţinută de  ministrul Administraţiei şi Internelor, fonduri de la Guvern pentru combustibil. “Autorităţile locale sînt nevoite să se oprească din activitatea de deszăpezire întrucît nu mai au motorină. Mai trebuie să deblocăm străzile către şcoli, să curăţăm curţile pline de zăpadă, dar şi casele care ar putea fi afectate de cantităţile mari de zăpadă. Am vrea să ştim dacă se alocă aceste sume”, a solicitat prefectul. Ministrul Gabriel Berca a spus că în şedinţa de Guvern de marţi, 21 februarie, se va lua în discuţie alocarea sumelor necesare. De altfel, primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, prezent la şedinţă, a spus la finalul videoconferinţei că azi va opri utilajele din cauza lipsei combustibilului.

Pînă în prezent,  Guvernul a alocat 13 tone de motorină judeţului, respectiv 300 litri pentru 53 de localităţi, cantitate total insuficientă. Intervenţia de ieri a prefectului Hornea cu ministrul MAI a fost pe punctul de a nu se produce. Solicitările repetate ale prefectului de a intra în direct cu Berca nu au ajuns la destinatar, aşa încît, pe rînd, alţi prefecţi au luat cuvîntul. Pentru ca reprezentanţii administraţiei vrîncene să se facă auziţi, la un moment dat a intervenit şi Marian Oprişan, care, în timpul discursului prefectului de Sălaj, care relata că în judeţul său totul e bine şi frumos, a spus “Haideţi, domnilor, că noi la Vrancea chiar avem probleme!”. Ulterior, ministrul a auzit şi de ultimul judeţ din lista alfabetică, aceasta fiind de altfel şi ultima intervenţie a zilei. În altă ordine de idei, pentru a operaţionaliza intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale, în contextul în care mai multe utilaje sînt defecte, în Vrancea a venit de cîteva zile directorul tehnic de la Regionala de Drumuri Naţionale Iaşi, pentru a o sprijini pe Lucica Chiper, şeful SDN Vrancea. (Mihaela BEŞLEAGĂ)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
JiJi, acum 4448 zile, 17 ore, 20 minute, 19 secunde
Mda...cand a-ti spart miliarde pe spectacole de kko in piata unirii atunci nu a mai fost problema. Focsani = comuna
nicu, acum 4448 zile, 20 ore, 46 minute, 41 secunde
didi ia de la spectacole si artificii!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.