Ultima oră

Locuitorii din Măicănești stau de o zi fără curent electric

Silvia Vrînceanu
6 feb 2012 1743 vizualizări
Sute de vrînceni din satele componente ale comunei Măicănești, respectiv Stupina, Slobozia Botești, Satu Nou și Rîmniceni stau pe întuneric de duminică dimineață, cînd o avarie produsă în rețeaua electrică a ”stins lumina”.

Oamenii îndură de cel puțin 24 de ore pe lîngă viscol și ger și lipsa energiei electrice, o posibilă sursă de încălzire. Duminică, un echipaj format din electricieni a ajuns în zonă pentru pentru a remedia defecțiunea apărută la un post de transformare. Din păcate, instalațiile au cedat din nou, din cauză că s-a depus chiciura pe linii, care s-au rupt din cauza vîntului puternic. La întoarcerea spre Focșani, echipajul Electrica a rămas înzăpezit la Boțîrlău, fiind ajutat să iasă dintre nămeți de un TAB al Armatei care fusese la o intervenție la Vulturu. Reprezentanții Electrica au solicitat sprijin din partea Secției de Drumuri Naționale pentru a ajunge la Măicănești și Tătăranu și a remedia defecțiunea. ”În acest moment nu mai putem merge în zonă decît cu un utilaj de deszăpezire în față. Am cerut ajutor și ni s-a promis o autofreză ca să ajungem, noi sîntem pregătiți să plecăm cu o mașină 6X6”, ne-a declarat Costică Dodu, directorul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Focșani. Duminică, la Panciu, doi electricieni s-au aventurat doi kilometri prin zăpadă și viscol, timp de patru ore, pentru a ajunge la un transformator și pentru a realimenta cu energie electrică două cartiere din oraș, Dumbrava Sat și Satu Nou. (Mihaela BEȘLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.