Ultima oră

Update- ora 17,00 : Drumuri,şcoli şi instituţii închise din cauza Codului Portocaliu de ninsori

Silvia Vrînceanu
5 feb 2012 12090 vizualizări
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare meteorologică Cod Portocaliu de ninsori, intensificări ale vîntului şi viscol pentru perioada 05 februarie, ora 18.00 - 08 februarie, ora 10.00. Conform avertizării, în noaptea de 5 spre 6 februaruarie şi în cursul zilei de 6 februarie va ninge viscolit în sudul Moldovei, viteza vîntului va depăşi 70-80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. În restul intervalului, în această zonă, ninsorile se vor restrînge treptat ca arie, iar vîntul va continua să prezinte intensificări ce vor depăşi la rafală viteze de 50-60 km/h spulberând zăpada.

Urmare situaţiei meteorologice, Inspectoratul şcolar Judeţean Vrancea a suspendat cursurile în toate unităţile şcolare din judeţul Vrancea pentru data de 06 februarie 2012.
De asemenea, toate cauzele care trebuiau să se judece mîine la Tribunalul Vrancea şi la Judecătoriile Focşani, Adjud şi Panciu au fost amînate pentru următoarele zile, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, conform informării transmise de reprezentanţii Tribunalului Vrancea.
Conform informării primite de la  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, la ora 16.00 erau închise temporar circulaţiei următoarele sectoare de drumuri naţionale:

• DN 23A Focşani-Ciorăşti
• DN 23B Măicăneşti-Ciorăşti
• DN 2N Bogza-Jitia (km 8-53)
• DN 2R Jitia-Vintileasca
• DN 11A între km 41-68 (Adjud-Podu Turcului) şi km 33-37 (Adjud-limita cu jud. Bacău)
• DN 23 Focşani-Brăila
• DN 2L Tişiţa-Satu Nou (km 0-8)
• DN 2D Focşani-lim. Covasna
• DN 2M Focşani-Butucoasa

Drumuri naţionale afectate de căderile de zăpadă:

• DN 24 - traficul este afectat parţial după pasarelă şi se acţionează cu utilaje de deszăpezire
• DN 2 E 85 limita jud. Buzău – limita jud. Bacău - carosabilul este acoperit cu zăpadă, trafic redus, se acţionează cu utilaje. Începînd cu ora 15.30, pe tronsonul Tişiţa-Adjud-Bacău s-a restricţionat traficul rutier pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

 

 Ora 12.00: Doar doua drumuri mai sint deschise in Vrancea : E85 si DN 24 -Tişiţa-Tecuci

Poliţia rutieră vă recomandă să nu plecaţi sub nici o formă de acasă. "Avind în vedere prognoza meteo şi avertizarea de Cod Portocaliu pentru ninsori şi viscol pentru perioada următoare recomandăm conducătorilor auto să nu se mai deplaseze pe drumurile din judeţ pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi a autovehicolelor destinate intervenţiei de urgenţă (Ambulanţa, Poliţie, ISU, Jandarmerie)", transmite IJP Vrancea.De asemenea rugăm participanţii la trafic să respecte restricţiile de circulaţie pe tronsoanele de drum blocate şi recoman dările primite de la echipajele de poliţişti care acţioneză în zonele afectate, unde s-au instituit restricţii de circulaţie. Situaţia drumurilor închise circulaţiei rutiere ora 12.30

In judeţul Vrancea circulaţia rutieră este deschisă pe următoarele drumuri naţionale :

1. DN 2 E 85;
2. DN 24 –Tişiţa-Tecuci.

 

În continuare poliţiştii vrânceni acţionează cu echipe de la Serviciul Rutier şi de la Secţiile de Poliţie Rurală pe drumurile din judeţ.

 

Ora 12.30: Trafic paralizat in judet

 Căderile abundente de zăpadă au dus la blocarea majorităţii drumurilor din judeţ. La această oră sînt blocate toate drumurile, cu mici excepţii. “Toate drumurile naţionale din judeţ sînt închise. Excepţii fac DN 2 – E 85 şi drumul Tişiţa-  -Tecuci, unde se acţionează cu o freză şi se încearcă să se menţină deschisă circulaţia. Avem şi zece drumuri judeţene închise, dar de fapt sînt mult mai multe, pentru că toate drumurile adiacente celor naţionale nu pot fi folosite”, ne-a precizat comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful poliţiei rutiere. Acesta a ţinut să le transmită şi o recomandare clară  şoferilor. “Nu plecaţi sub nici o formă de acasă. De la orele 18.00 se anunţă ninsori şi mai puternice. Dacă doriţi să nu staţi în zăpadă, lăsaţi maşinile în parcare şi evitaţi deplasările indiferent de probleme ”, a transmis Viorel Gheorghe.

Cod Portocaliu de polei şi ninsori pentru sudul şi sud-estul ţării, începînd cu ora 18:00

Meteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul şi de sud-estul ţării, celelalte zone rămînînd sub incidenţa codului galben. Codul Portocaliu este valabil şi pentru judeţul Vrancea, unde la această oră ninge abundent, iar vîntul viscoleşte zăpada.Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătînd că aceasta îşi menţine valabilitatea pînă duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vîntul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge. "După ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu care va viza partea de sud şi de sud-est a teritoriului, celelalte zone rămînînd sub incidenţa codului galben", anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale din România că începînd cu ora 08:00 s-a închis traficul pe DN 25A Fundeni (judeţul Galaţi) - Năneşti (judeţul Vrancea) km 0A000-km 7A340. De asemenea, în Vrancea rămîn închise 14 drumuri naţionale şi judeţene. Vom reveni cu amănunte privind drumurile impracticabile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.