Ultima oră

Update!! Blocada iernii: Drumul spre Galaţi, blocat la Boţîrlău

Silvia Vrînceanu
27 ian 2012 5656 vizualizări
nici la Panciu nu se mai poate ajunge cu maşina u astăzi la prînz s-a reluat circulaţia spre Bucureşti, însă doar pentru maşini de pînă la 3,5 tone.

Poliţia rutieră a prezentat în această dimineaţă o nouă statistică a drumurilor naţionale şi judeţene înzăpezite. Faţă de joi seara, situaţia s-a schimbat cu foarte puţin. Astfel, drumul judeţean Goleşti-Cîrligele, blocat joi seara, a fost deschis. La fel stă situaţia şi în cazul drumului naţional Tişiţa- Tecuci. „Se circulă pe un singur fir, dar se poate trece, asta e cel mai important”, ne-a precizat comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful poliţiei rutiere. În schimb, drumul naţional 23, Focşani – Galaţi, este închis circulaţiei, după ce opt tir-uri s-au înzăpezit la Boţîrlău. Pînă la deblocarea drumului există şi varianta ocolitorare Focşani – Tecuci – Galaţi. De altfel, echipa de baschet CSS Galaţi, care joacă la turneul de la Focşani a ajuns doar pe această rută la Focşani. Meciul dintre LPS Focşani şi CSS Galaţi a fost reprogramat în această dimineaţă de la orele 10.00 la orele 12.30. De asemenea, astăzi la prînz s-a reluat circulaţia spre Bucureşti, însă doar pentru maşini de pînă la 3,5 tone.
Rămîn închise următoarele drumuri:
DN 23 A Focşani – Gologanu – Tătăranu
DN 23 B măicăneşti – Ciorăşti
DN 2 N jitia – Bogza
DN 2 L Tişiţa-Panciu
DN 2 M Focşani – Odobeşti
DN 23 Focşani – Galaţi, la Boţîrlău
DJ 202 E Sihlea – Voetin
202 F Băleşti – Mihălceni
204 D Tătăranu – Măicăneşti
204 E Haret – Panciu
204 F Mirceşti – Petreşti
204 D Focşani – Suraia
205 E Bizigheşti – Bătineşti

Vineri, ora 1.00: Blocada iernii: 13 drumuri închise şi localităţi izolate

La această oră (vineri, ora 1.00) în Vrancea nu sînt drumuri blocate ca urmare a maşinilor eşuate din pricina zăpezii, însă mai multe drumuri judeţene şi naţionale au fost închise de autorităţi din pricina viscolului care a adus valuri de zăpadă pe carosabil. Cele mai mari probleme sînt în zona de cîmpie, dar şi în zonele de cîmp deschis, deoarece vîntul bate perpendicular cu drumul.Potrivit prefectului Sorin Hornea, este vorba despre două drumuri naţionale din zona de cîmpie, care fac legătura cu Brăila şi Galaţi: DN23 A (Focşani- Milocovul – Gologanu – Tătăranu – Ciorăşti) şi DN 23B pe relaţia Focşani – Milcovul- Gologanu – Tătăranu- Ciorăşti. De asemenea porţiunea de drum dintre Ciorăşti şi Măicăneşti, unde se face joncţiunea dintre cele două DN-uri, este închisă tot din cauza zăpezii care a îngropat carosabilul. Aseară, pe raza localităţii Boţîrlău două TIR-uri s-au blocat în zăpadă iar utilajul trimis să le deblocehze a ajuns în şanţ. Probleme sînt şi pe DN2 N Bogza - Căiata – Dumbrăveni, potrivit datelor de la Prefectură, în vreme ce DN2M Focşani - Andreiaşu este “ştrangulat” între Odobeşti şi Focşani. Totuşi, echipajele de poliţie îi dirijează pe conducătorii auto prin comuna Cîmpineanca pentru a ajunge la destinaţie. Înainte de miezul nopţii a fost deblocat şi DN2 D Focşani – Ojdula, care era blocat de cîţiva maşini care s-au înzăpezit pe Şoseaua Vrancei. Şi pe DN2L sînt probleme între Tişiţa şi Panciu, Soveja, în mai multe puncte, în apropiere de cimitirul nemţesc. “Avem acolo puncte critice pe cîmp. Am avut un blocaj, dar am scos maşinile din şanţ cu ajutorul utilajelor şi îl tinem rulabil. Avem utilaje în zonă”, ne-a declarat prefectul Sorin Hornea puţin după ora 23.00. Autorităţile judeţene luau în calcul în această noapte închiderea DN24 Tişiţa – Tecuci, întrucît cei din Galaţi l-ar fi închis de la limita de judeţ. “Dacă se verifică ce au făcut gălăţenii vom închide şi noi”, a precizat prefectul. De asemenea, cîteva utilaje au fost direcţionate şi pe E85, întrucît zăpada se aşterne imediat în urma utilajelor din cauza viscolului. Tot în această noapte au fost declarate închise şi opt drumuri judeţene, după cum urmează:
Focşani – Suraia – Vadu Roşca
Goleşti – Cîrligele
Garoafa- Ciuşlea – Străjescu
Vînători – Mirceştii Vechi – Ciuşlea
Sihlea – Voetin – limită de judeţ
Haret – Panciu (groapa de gunoi) – există o rută ocolitoare prin Tişita
Bizigheşti – Bătineşti
Băleşti – Bogza –
Tătăranu – Măicăneşti
Ca urmare a acestei situaţii comunele Băleşti, Ciorăşti, Tătăranu, Vintileasca, Jitia, Chiojdeni, Suraia, Bilieşti, Vînători sînt izolate cel puţin pînă dimineaţă. De asemenea, două autocare cu turişti din Ucraina şI Moldova nu şi-au putut continua drumul din cauza blocajului de pe E85, aşa încît străinii au înoptat în judeţul nostru, la internate şi hoteluri. Comandamentul de Iarnă colaborează cu Garnizoana Focşani, aşa încît Armata poate interveni cu maşini 6X6 sau cu şenilatele în caz de situaţii medicale grave, după cum ne-au asigurat autorităţile. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
lucretia, acum 4466 zile, 2 ore, 8 minute, 55 secunde
cine imi poate spune daca a deschis drumul spre galati????va rog
giga, acum 4466 zile, 6 ore, 22 minute, 1 secunda
Zapada pe Focsani-Suraia a fost bagata de oamanii din psd,prea s-au laudat cu asfaltul asta..... al draq domn Mitica!
Tolea, acum 4466 zile, 10 ore, 6 minute, 24 secunde
Punem pariu ca dupa o zi de ninsoare, vor aparea cratere in sosele ? Comisionul pentru partid ( PDL ) a ajuns la 40% si drumarii cind asfalteaza pun mai putin bitum si alti aditivi in asfalt, ca sa le citeste integral
kykolas, acum 4466 zile, 11 ore, 56 minute, 25 secunde
mulţumiri domnule" cunoscător",era de asteptat masinile de dezăpeziremerg cu lama may pe sus să nu sparga asfaltul.....
un cunoscator, acum 4466 zile, 13 ore, 39 minute, 51 secunde
Panciu- Tisita este inchis de aseara. Au stat oamenii blocati 3 - 4 ore in masini. De asemenea in Tisita este o ,,mare,, de masini blocate. Nu incercati Tisita, Va spun din experienta ca este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.