Ultima oră

(VIDEO!!!) Ghici ghicitoarea mea: Vine Traian Basescu la Focşani?

Silvia Vrînceanu
23 ian 2012 2202 vizualizări
Nici o oficialitate de rang înalt din conducerea ţării nu a confirmat deocamdată participarea la manifestările dedicate împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, din 24 ianuarie 1859. Cel mai aşteptat oaspete ar fi fost preşedintele Traian Băsescu, însă acesta nu pare dispus să mai facă “băi de mulţime” la Focşani, aşa cum făcea în anii precedenţi, cînd oamenii din judeţ îl aplaudau şi se căldau în picioare pentru a-i strînge mîna. Doar din partea Opoziţiei şi-a anunţat sosirea liderul PDL, Victor Ponta.

Autorităţile au pus astăzi la punct ultimele detalii şi au aranjat Piaţa Unirii pentru primirea miilor de oameni chemaţi să asiste la manifestări. Reporterii noştri i-au surprins în Piaţa Unirii astăzi pe prefectul Sorin Hornea şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, care puneau la punct ultimele detalii legate de modul în care vor sta oficialităţile pe scenă. Dupa cum se ştie, cele două instituţii colaborează pentru organizarea evenimentului, o premieră pentru ultimii ani. „Este de datoria noastră, a autorităţilor judeţene şi locale, să sărbătorim cel mai important moment din istoria oraşului Focşani. Fac apel la vrînceni ca momentul 24 ianuarie 2012, să fie unul de sărbătoare, de bucurie, de împlinire, de unire. Cred că această zi înseamnă foarte mult pentru istoria noastră şi merită să o preţuim. De aceea vă învit pe toţi, cu familii şi prieteni, să jucăm Hora Unirii”, se arată într-un mesaj trimis presei de către prefectul Hornea. 200 de jandarmi şi 100 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine, însă numărul ar putea creşte dacă îşi vor anunţa prezenţa în ultimul moment alţi invitaţi care se cer protejaţi. Potrivit informaţiilor noastre, primarii din judeţ, atît de la PSD şi PNL, cît şi de la PDL s-au mobilizat pentru a aduce oameni la Focşani, pe bază de liste şi semnături, aşa încît aceştia să fie sub control.

Mai jos este programul manifestărilor organizate de Instituţia Prefectului-judeţul Vrancea, Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria municipiului Focşani:

10.00 – 12.30 Simpozion dedicat Unirii Principatelor Române, portrete şi scene evocatoare (locaţie: Consiliul Judeţean Vrancea)

12.00 - 18.00 Tîrg cu vînzare a meşterilor populari din judeţul Vrancea
(locaţie: Căsuţele din Parcul Central al municipiului Focşani)

14.30 - 15.00 Concert de fanfară susţinut de muzica militară a Garnizoanei
Focşani (locaţie: Foişorul din Parcul Central al municipiului Focşani)

15.50 - 16.30 Spectacol folcloric – evocator susţinut de artiştii: Laura Lavric, Gelu Voicu, Furdui Iancu şi Ansamblul Folcloric Crai Nou şi completat cu texte din apoca, prezentate de actorii Teatrului Municipal Focşani (locaţie: Piaţa Unirii din municipiul Focşani)

16.30-16.50 Alocuţiuni autorităţi (locaţie: Piaţa Unirii din municipiul Focşani)

16.50 – 17.20 Moment folcloric (locaţie: Piaţa Unirii din municipiul Focşani)

17.20 retragerea cu torţe (locaţie: Piaţa Unirii din municipiul Focşani)

 

Iată cum l-au primit vrîncenii pe Traian Băsescu la Focşani pe 24 ianuarie 2011, cînd acesta s-a întors de la Iaşi, unde a fost huiduit bine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.