Ultima oră

DNA spune că Bostan a primit şpaga de la bac în cutia poştală

Corneliu Condurache
26 nov 2011 3329 vizualizări
Mai mulţi elevi şi părinţi au recunoscut că au dat bani pentru note mai mari la Bac în 2008 u ruda familiei Bostan care l-ar fi denunţat a spus că a fost obligată de procurori să redacteze denunţul “după dictare” u procurorii spun că familia Bostan ar fi luat 750 lei pentru două note de 9

Primele declaraţii privitoare la familia inspectorului general Iordache Bostan din dosarul “Şpaga la Bac 2008” schimbă sensul acuzaţiilor aduse de procurorii anticorupţie. Victoriţa Vrabie, al cărui soţ este văr primar cu Mariana Bostan, soţia “generalului” Iordache Bostan, a fost audiată ieri la Tribunal . “Nu am discutat nimic cu familia Bostan pentru a interveni în favoarea fiului nostru. El a obţinut rezultate foarte bune în timpul liceului şi nu aveam pentru ce să dau bani. Le-am spus şi procurorilor de la DNA că fiul meu era un elev foarte bun şi nu am avut nevoie de nici o intervenţie. M-au ţinut mai multe ore pe hol apoi m-au chemat din nou şi mi-au spus să scriu ceea ce îmi dictează ei. Mi-au spus că au un CD cu înregistrări chiar dacă eu le-am spus că nu este posibil aşa ceva. Mi-au mai spus că oricum, nu mai contează dacă declar altceva, pentru că au suficiente probe. Atunci am scris ceea ce mi-au spus ei. A doua oară cînd m-au chemat mi-au spus că mai sînt nişte acte de semnat şi atît. Nu m-am mai uitat pe ce am semnat”, a declarat Victoriţa Vrabie, care a fost audiată la DNA în martie şi decembrie 2009. Procurorii DNA au indicat faptul că fiul denunţătoarei, Andrei Ionuţ Vrabie, ar fi beneficiat de “clemenţa” profesorilor examinatori la probele orale de limba romană precum şi la limba engleză, în schimbul sumei de 200 euro, respectiv 750 lei, care ar fi ajuns la familia Bostan.
 
Procurorii spun că Bostan ar fi primit banii în cutia poştală

“Ulterior, mama acestuia i-a spus că a pus într-o cutie poştală  un plic care conţinea suma de  750 lei, destinată  pentru a fi preluaţi  de dna Bostan conform înţelegerilor avute prin telefon cu mama sa, în scopul asigurării promovării examenelor orale la limba şi literatura română  şi la limba franceză, cu note mari, fără însă a afla şi alte detalii. Martorul denunţător Vrabie Andrei Ionuţ a declarat că la examenul oral la disciplina limba şi literatura română, fiecare dintre profesorii examinatori l-au notat  cu nota 9, cu toate că nu a tratat în totalitate subiectele. Cu ocazia susţinerii  examenului la limba franceză oral, martorul denunţător a fost notat de către cei doi profesori examinatori cu nota 10 fiecare”, scriu procurorii în rechizitoriu. Tînărul nu este în ţară, după cum a susţinut mama sa. La audieri, atît “generalul” Bostan cît şi soţia sa au  declarat că nu s-au întîlnit cu familia Vrabie de ani buni, fiind certaţi de la propria nuntă. Mai mult, după declaraţiile date ieri la Tribunal de ruda sa, Bostan a susţinut că implicarea sa în acest dosar este una politică. “Nu ştiu ce caut eu şi soţia mea în acest dosar. Nu am intervenit pentru nimeni pentru examenul de bacalaureat, este un dosar, în ceea ce mă priveşte, politic sută la sută. De ce alţii în schimb, şi nu vreau să dau nume, care apar în acest dosar, nu sînt inculpaţi, cu toate că au recunoscut că au făcut anumite aranjamente?”, a declarat şeful IŞJ.  Tot ieri au fost audiaţi şi alţi denunţători, respectiv elevi care au dat bani pentru a beneficia de note mai mari. Una dintre eleve, Loredana Negoiţă, a spus că îşi dorea o notă mai mare la limba franceză, motiv pentru care a dat profesorului Nelu Botez, de la Adjud, în jur de 300 lei. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cum luam eu spaga de la chinezi, acum 4526 zile, 16 ore, 31 minute, 27 secunde
Pe papagalul asta spagar nu il mai exclude Sapunaru din partid ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.