Ultima oră

Fostul patron de la Aristocrat, rejudecat pentru bătaia din 2007

Corneliu Condurache
7 sep 2011 1671 vizualizări
u Stelian Mocanu a cerut achitarea în dosarul în care este acuzat de vătămare corporală



Stelian Mocanu, fostul patron de la night clubul Aristocrat, a fost ieri prezent la instanţă în dosarul în care este acuzat de vătămare corporală gravă. Aflat în arestul penitenciarului Focşani, Mocanu a reuşit să obţină în luna martie rejudecarea dosarului în care fusese condamnat la executarea unei pedepse de doi ani pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă. Dosarul a auns pe rolul instanţei după ce procurorii au finalizat cu trimitere în judecată cauza ca urmare a plîngerii formulate de Costică Budancea, client al clubului de noapte patronat de Mocanu. Din cercetări a reieşit că pe 26 septembrie 2007, Budancea a vrut să intre în night-ul situat pe strada Tăbăcari şi, pentru că era cunoscut drept scandalagiu, a fost refuzat de bodyguardul Claudiu Diaconu. Bărbatul, care se afla într-o stare avansată de ebrietate, potrivit cercetărilor, a devenit furios şi a aruncat cu un bolovan într-un geam al clubului încercînd să forţeze intrarea. În acel moment, se pare ca cei doi fraţi Alin şi Stelian Mocanu şi Claudiu Diaconu l-au agresat pe barbat. Victima a ajuns la spital şi a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medical. La finalul lui 2009, cauza aflată pe rolul Judecătoriei Focşani s-a finalizat cu o condamnare de doi ani cu suspendare pe numele lui Stelian Mocanu. La Focşani s-a dispus de asemenea ca cei trei inculpaţi să-i plătească lui Costică Budacea 1.500 lei despăgubiri materiale şi 3.500 lei daune morale. La termenul de ieri, apărătorul lui Mocanu a solicitat ca instanţa să constate nulitatea absolută a dosarului de urmărire penală, deoarece nu există o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale şi nici de terminare a urmăririi penale. Aceasta a indicat mai multe motive de nulitate a dosarului penal, urmînd ca distanţă să le aprecieze în consecinţă. Numai la acest dosar, instanţa a alocat mai bine de o oră discuţiilor mai aprinse între preşedintele completului de judecată, avocatul apărării şi procurorul de şedinţă. Stelian Mocanu şi soţia sa au fost condamnaţi recent pentru trafic de persoane.  (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.