Ultima oră

Pulsul orasului: "Ar fi nevoie de mai multe locuri de joaca pentru cei mici"

Corneliu Condurache
12 aug 2011 3929 vizualizări
Prichindei multi , spatii de joaca putine-Spatiile de joaca din municipiul Focsani ramîn în continuare insuficiente pentru copiii si parintii care doresc sa îsi petreaca timpul în aer liber. Cel mai nou spatiu destinat micutilor este cel din Piata Unirii, însa locurile sint insuficiente pentru cei care vin în fiecare zi la joaca. Îsi asteapta constiinciosi rîndul sa se dea în leagan, dar de cele mai multe ori ajung la adevarate dispute. Opiniile parintilor si a unei micute aflate ieri la joaca le puteti citi în rîndurile de mai jos:



Foto1


 Adriana Comanescu, 30 ani, operator Peco, Focsani


„Fata de numarul de copii care sînt în Focsani, locurile de joaca sînt foarte putine. Suprafetele sint mici iar dotarile lasa de dorit. Copiii ajung sa plînga, sa se agite ca nu le vine rîndul la singurul tobogan. În loc sa venim sa ne relaxam, ne încarcam de nervi. În parcul deschis în Piata Unirii ar fi trebuit sa se amenajeze mai multe jocuri pentru micuti, mai diversificate. De cele mai multe ori prefer sa ies cu copilul în parc, pentru ca în zona în care locuim nu avem loc de joaca special amenajat. Aici se intilnesc copii de vîrste diferite, fiecare are de învatat  de la cei mai mari cîte ceva, iar în felul acesta devin mai buni, mai comunicativi. Ar fi ideal ca în toate locurile libere din oras sa fie un  spatiu pentru prichindei. Parcurile nu ar mai fi atit de aglomerate si copiii s-ar forma mult mai frumos.”


Foto2


 Miruna Comanescu, 4 ani, Focsani
„Îmi place sa ma duc în parc pentru ca acolo ma întilnesc cu multi copii. Mi-am facut prieteni, dar ei nu vin în fiecare zi sa se joace cu mine. Ne mai certam din cînd în cînd pentru ca mie nu îmi mai vine rîndul niciodata. Mi-as dori sa am un parc în spatele blocului unde sa ies singura cînd mami nu are timp.”

Foto3


Nicoleta Cosma, 33 ani, asistent medical, Focsani
„Ar fi bine ca primaria sa aiba în vedere amenajarea a cit mai multe spatii de joaca pentru cei mici. Ar fi nevoie de mai multe locuri de joaca unde copiii sa se întîlneasca si sa socializeze. În felul acesta nu ar mai exista dispute între ei, iar noi am fi mult mai linistiti. Doar în aceste medii copiii invata sa socializeze, sa fie mai putin egoisti, sa împarta, sa lege prietenii. În locurile care nu au nicio întrebuintare ar trebui sa se amenajeze spatii pentru copii care sa fie întretinute si cît de cît pazite”.

 

 

 

 

Foto4


 Maria Bogdan, 64 ani, confectioniera, Focsani
„Ar fi ideal sa se amenajeze mai multe locuri de joaca pentru ca micutii sa aiba unde sa se întilneasca si sa se distreze. De cele mai multe ori ies cu nepotica în parcul Nicolae Balcescu, însa si acolo, ca în multe locuri, nu e nimic amenajat. E vacanta, la gradinita nu se mai duce, asa ca trebuie sa venim în parc unde ne întilnim sa ne jucam si sa socializam”.
Foto5


 Lucian Toader, 28 de ani, inspector ITP, Focsani
„Parcurile din Focsani nu sint suficient amenajate iar securitatea lipseste cu desavîrsire. Locurile din parcuri sînt restrînse, iar copii sînt multi. De multe ori se cearta pentru locul de la tobogan. Noi iesim mai mult în spatele blocului, însa trebuie sa fiu mereu atent ca si aici traficul e intens. Spatiile neocupate din oras ar trebui amenajate pentru copii, însa autoritatile trebuie sa se implice mai mult”.


Sondaj realizat de Lorena MECA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Decebal Traian Burebista..., acum 4628 zile, 20 ore, 3 minute, 13 secunde
In tot ceea ce a facut si va face, Bacinschi implementeaza cultura stramosilor sai in amenajarea urbanistica a Focsaniului. Parcuri avem ? Nu. Avem niste jungle neamenajate in care daca te plimbi citeste integral
DATCU, acum 4629 zile, 21 ore, 55 minute, 15 secunde
Civilizat ar fi ca parcurile sa fie dotate cu locuri de joaca ptr.copii.De asemenea sa existe toalete ECO o ciusmea alei asfaltate.Exemplu Parcul din spatele teatrului gazduieste zeci de micuti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.