Ultima oră

Primarul din Bolotesti acuzat ca a "matrasit" o donatie de tabla

Doina Ganea
3 aug 2011 4303 vizualizări
primarul de la Bolotesti este acuzat de un ales local ca a „fituit” sute de foi de tabla primite din sponsorizare u localnicii sustin ca acesta si-ar fi ingradit una din proprietati vecina cu domeniul Primariei u Sichin neaga tot si merge pina intr-acolo incit nu recunoaste ca unul dintre terenurile sale se invecineaza cu domeniul public

Locuitorii comunei Bolotesti ne-au sesizat ca primarul Stefan Sichin ar fi „matrasit” citea sute de de foi de tabla ondulata si vopsita folosindu-le la imprejmuirea propriului teren. Potrivit unor alesi locali tabla provine dintr-o donatie facuta in 2008 de catre o firma din Focsani. Atit alesii locali, cit si primarul Sichin declara ca nu stiu despre ce cantitate de tabla este vorba sau despre ce suma era stipulata in contractul de sponsorizare. Consilierii nu stiu pentru ca nu le-a fost adus niciodata la cunostinta, iar primarul sustine ca nu mai tine minte. Cert este ca numai pentru montarea unui gard de citiva metri la dispensarul din Bolotesti s-au cheltuit peste 3.000 de lei. Intrebat de reporterii ziarului nostru, primarul Sichin sustine ca nicio imprejmuire nu a costat nimic Primaria si ca totul s-a facut din „donatii, sponsorizari si munca voluntara”.

La Scoala Vitanesti a fost pus un gard reciclat

Oamenii din satul Vitanesti ne-au aratat ieri imprejmuirea pe care a catadixit sa o faca Primaria pe o latura a scolii din localitate. Gardul a fost realizat de oamenii Primariei din foile de tabla vechi si ruginite care provin de la o piata agro-alimentara dezafectata. Aceasta dupa indelungi staruinte ale oamenilor si ale cadrelor didactice care s-au plins ca vecinii de linga scoala isi lasau libere toate animalele care intrau in curtea scolii si speriau copii. Cei din Vitanesti spun ca ar fi trebuit ca scoala sa beneficieze de tabla noua din lotul primit donatie acum 3 ani, nu de tabla veche, ruginita si uzata. „Am facut asa pentru ca acolo la Scoala din Vitanesti aveam nevoie de de o tabla mai groasa, chiar daca era mai veche”, ne-a declarat primarul Stefan Sichin. Singura opozitie din Consiliul Local Bolotesti pare sa fie in persoana democrat-liberalului George Buleandra. Acesta este singurul oponent al primarului Sichin dupa ce liberalii au batut palma cu pesedistii si au format USL. Potrivit alesului local multe nereguli se petrec la nivelul administratiei comunei, dar nimeni nu ia atitudine „din frica de primar”. „Primarul aici face ce vrea. Are un consiliu prietenos, cei 12 alesi voteaza asa cum le dicteaza Sichin fie ca sint sau nu de acord. In repetate sedinte am intrebat unde este tabla primita donatie, iar primarul nu a vrut sa ne spuna nici unde a dat-o, nici cit valoreaza si nici ce cantitate a primit. Pina acum vreo luna cind am vazut ca si-a facut gard din tabla donata de cei de la Metale International. El ne spune ca de fapt a imprejmuit un teren viran al primariei, nu propriul teren unde de fapt are o crama in care face vin. In sedinta de CL exista si stenograma, se poate verifica, a auzit toata lumea, primarul a recunoscut ca si-a pus tabla si la el acasa, dar si la alte obiective de investitii ale primariei. El crede ca asa ne inchide gura ca a folosit tabla pentru comunitate chiar daca si-a trintit si lui un gard de citeva sute de metri”, ne-a declarat consilierul George Buleandra. Afirmatia acestuia a mai fost sustinuta si de alti consilieri, dar acestia au cerut sa nu le dam numele de teama represaliilor.

„E vorba de rafuieli personale”

Referindu-se la problema tablei sponsorizate, primarul Sichin se apara si spune ca aceasta a fost distribuita judicios, acolo unde a fost nevoie si anume la trei biserici si minastiri, la trei localinici carora le-au ars casele, la scolile si dispensarele din comuna, dar si la terenul primariei. Pe care culmea nu-l recunoaste ca s-ar invecina. „Tabla pe care am primit-o am donat-o la trei familii carora le-au ars casele, la niste biserici si minastiri. Am pus apoi la Scoala din Gagesti, am acoperit o magazie, la Gradinita am facut gard, apoi la dispensarul din Bolotesti. Nu mi-am permis sa iau eu nici un metru de tabla acasa. Acolo, linga Caminul cultural, unde este un teren viran si o fosta remiza PSI (paza si stingerea incendiilor – n.r.) am pus gard ca era unul vechi si rupt din lemn. Nu acolo stau eu, nu este proprietatea mea, acolo sta un fost politai, Lungu Constantin”, ne-a spus primarul Sichin jurindu-se cu mina pe inima ca el nu are proprietati care sa se invecineze cu terenul Primariei. Intrebat cit au costat totusi gardurile construite, avind in vedere ca numai tabla a fost donata, nu si stilpii de beton sau fier si nici mina de lucru, Sichin spune ca nu a costat nici un leu si ca atit cei de la biserica, cit si cei de la dispensar, scoala sau gradinita si-au construit gardurile singuri, pe cheltuiala proprie. Despre faptul ca oamenii din sat vocifereaza, edilul are o singura explicatie: orgolii personale. „Eu stiu cine se tine de capul meu, e vorba de acest consilier care nu-si vede de treaba lui si nu face nimic decit sa critice. Are niste rafuieli cu mine fiindca familia sa voteaza cu PSD-ul si cu el nu”, ne-a oferit explicatia primarul de la Bolotesti. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul ANI, primarul de la Bolotesti are pe numele sau doua case in suprafata totala de 300 mp, 18,7 ha teren agricol, 2,65 ha padure si 4,31 ha teren agricol intravilan. Seful comunei mai are o masina, un tractor si un venit anual de 24.000 de lei din salariul de primar si 100.000 de lei venituri obtinute din viticultura. (Doina GANEA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db , acum 4643 zile, 1 ora, 41 minute, 19 secunde
Articol foarte educativ care explica dominatia totala a PSD in Vrancea. Deci intr-o parte il avem pe Sichin, care dupa stil sigur a avut treaba cu Securitatea poate chiar in calitate de angajat, si in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.