Ultima oră

Asociatiile au cele mai mari datorii la ENET

Doina Ganea
1 aug 2011 1506 vizualizări
ENET ameninta pe site-ul propriu cu publicarea listei cu asociatiile de proprietari restante la plata energiei termice u prima care a intrat insa in colimatorul ENET este fosta Asociatie 167 u afisata timp de 3 zile, lista cu asociatiile debitoare a fost ieri scoasa de pe site-ul ENET

137 de asociatii de proprietari din cele aproape 800 existente au debite mai vechi de un an, dar sint si asociatii care au restante din 2003 si 2004 cum ar fi asociatiile 118 si 226. In total, pe site-ul ENET au fost listate aproximativ 140 de asociatii de proprietari care inregistreaza debite cuprinse intre 81 – 362.000 de lei. Pe 27 iulie SC ENET SA Focsani a publicat pe site-ul propriu o lista cu debitorii sai. De pe „lista rusinii” nu lipseste insa nici Asociatia 2000 care apartine Primariei Focsani si care administreaza blocurile din fondul locativ. Prima este totusi Asociatia 167, cu sediul pe Str. Independentei bl. 6  ap. 6, cea care a acumulat un debit de 362.000 lei in perioada 2005 - 2010 si pentru care ENET are hotariri judecatoresti in executare de multa vreme, dar de unde nu s-a incasat nimic din sumele datorate. Blocurile din fosta asociatie 167, care este cea mai mare debitoare la ENET, s-au separat in trei asociatii noi, care vor trebui sa achite si sumele stabilite pentru fiecare apartament, conform expertizelor din procesul in cauza. Una dintre acestea a hotarit sa se debranseze dupa ce s-a oprit furnizarea din cauza debitelor mari ale asociatiei 167. Celelalte doua sint administrate de UAP. Acestea au acumulat alte datorii, intre timp. „Se pare ca fosta asociatie 167 se judeca, inca nu stim pina cind va dura procesul, cu fostul administrator Luca Eugen, pe care  il acuza de insusirea unor sume achitate de proprietari si neplatite de acesta la ENET”, precizeaza oficialii ENET pe site-ul propriu. Timp de 3 zile, pe site-ul acestei institutii au fost publicate listele cu asociatiile debitoare la caldura si a familiilor care sint pe cale sa-si piarda casele in instanta ca urmare a debitelor, precum si numarul de familii restante la intretinere. Ulterior aceste liste au „disparut” din prezentare raminind doar titlul si anuntul, dovada ca ele au fost totusi publicate. Potrivit oficialilor companiei, populatia Focsaniului a acumulat debite la ENET in suma de peste 11 milioane de lei, motiv suficient pentru conducerea ENET sa opreasca furnizarea agentului termic in tot orasul de aproape o luna.

„Va rugam sa va achitati debitele!”

Acesta este apelul pe care il fac in continuare cei din conducerea ENET in speranta stringerii a macar jumatate din datoria pe care o are la rindul sau catre furnizorul de gaze, GDF SUEZ. „Am vrea ca oamenii sa înteleaga faptul ca noi sintem obligati sa functionam pe principiile unei societati comerciale, ceea ce sintem, si ca nu putem privi lucrurile din punct de vedere social. Facem tot ce se poate pentru familiile cu probleme financiare mari, cu multi copii, cu persoane cu dizabilitati sau boli grave, dar în final… nu se pot sterge datoriile si nici nu se poate livra fara încasarea sumelor datorate. Pot fi întirzieri, pentru ca platitorul îsi asuma penalitati de întirziere, dar conform legii, si acestea sint datorii de plata. Va rugam sa va achitati debitele, astfel încit sa nu ajungem în situatii limita, asa ca în cazurile celor din listele publicate. Daca asociatiile in facturare comuna nu se grabesc sa rezolve punctarea debitelor si sa insiste pe linga debitori pentru achitarea acestora, atunci vom prezenta noi situatia acestora, incepind cu cele care au probleme majore”, ameninta cei de la ENET. (Doina GANEA)

CASETA

Topul Asociatiilor debitoare

Va prezentam mai jos asociatiile care au acumulat cele mai multe datorii la ENET intr-un top 10 informal:

1. Asociatia 167 – Bd. Independentei – 362.000 lei
2. Asociatia  98 – Pictor Grigorescu – 250.162, 99 lei
3. Asociatia 791 – Bd. Magheru – 204.453,70 lei
4. Asociatia 280 – Revolutiei – 183.351,93 lei
5. Asociatia 9 – Aleea Scolii – 178.161,18 lei
6. Asociatia 2000 - Municipiul Focsani – 177.749,97 lei
7. Asociatia 11 – Magazia Garii – 161.590,88 lei
8. Asociatia 136  Str. Tanasescu – 134. 539,08 lei
9. Asociatia - Camin Romseh -122.172,73 lei
10. Asociatia 155 – Pictor Grigorescu – 79.036,52 lei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.