Ultima oră

Obeliscul din Piata Unirii va fi reparat cu bani de la buget local

Doina Ganea
26 iul 2011 2150 vizualizări
Costul lucrarilor se ridica la suma de 27.190 de euro

Oficialii Primariei Focsani sustin ca monumentul central din Piata Unrii va fi refacut in totalitate cu fonduri de la bugetul local, fiindca aceste lucrari nu au fost cuprinse in proiectul de reabilitare a centrului istoric. Consiliul Municipal urmeaza sa decida azi daca aloca sau nu cei 27.190 de euro ceruti de primarul Decebal Bacinschi, deoarece aceste cheltuieli fac parte din categoria de lucrari neeligibile din cadrul obiectivului de investitii "Recalificare urbana perimetru istoric Piata Unirii si Gradina Publica Focsani". Aceasta in pofida declaratiilor facute recent de edilul sef care sustinea ca lucrarile la obelisc sint si ele aproape gata. "Mai avem la trepte 2-3 placi pe care daca le gasim le montam si am terminat si cu asta", se lauda Bacinschi in urma cu 2 saptamini. Potrivit insa proiectului, activitatile investitiei care prevad lucrari exterioare si refacerea treptelor abia acum sint pe cale sa inceapa. Sau cel putin acum se aproba banii. "Avind in vedere faptul ca prin refacerea treptelor de acces la monument s-ar crea o discrepanta vizuala majora intre partea de suprastructura si baza monumentului propunem realizarea lucrarilor de refacere a intregului ansamblu istoric pe doua componente", se arata in raportul proiectului de hotarire ce va supus azi aprobarii. Astfel, va fi refacut relieful de bronz prin curatarea chimico-mecanica, vor fi consolidate fisurile existente, vor fi realizate lucrari de patinare a bronzului si de fixare a patinei si vor fi refacute partile superioare placate cu granit rosu suedez. Saptamina aceasta, Primaria Focsani, in calitate de beneficiar, urmeaza sa treaca si la receptia partiala a ucrarilor la Piata Unirii. Potrivit protocolului, unde vor fi descoperite neconformitati se va intocmi o anexa, iar constructorul va primi termen pentru rectificare lor. Termenul de dare in folosinta a investitiei este de mai putin de trei luni. Proiectul a inceput in anul 2008, durata initiala de executie fiind stabilita la 18 luni. Din cauza intirzierilor, lucrarile la Piata Unirii dureaza insa de mai bine de trei ani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 9 ore, 52 minute, 26 secunde
DE AICI SPRE NORD INCEPEA VATRA MOLDOVEI LUI STEFAN CEL NARE, PATRONUL SPIRITUAL AL FOCSANIULUI ( SAU POATE A UITAT ATEUL DE BACINSCHI ) PENTRU CA MOLDOVA ESTE LEAGANUL ORTODOXIEI DIN ROMANIA citeste integral
, acum 739392 zile, 9 ore, 52 minute, 26 secunde
Si ar iesi ceva spectaculos daca se asfalteaza cu hidrocarburi de siliciu toata piata Unirii.Dar e prea frumos ca asa ceva sa se intample.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.