Ultima oră

Asistentii personali, monitorizati de SPLAS

Doina Ganea
25 iul 2011 1631 vizualizări
In acest an au fost instruiti la cursuri 140 de asistenti personali

Numarul de asistenti personali ai persoanelor cu handicap ale caror salarii sint platite din bugetul local al Focsaniului se ridica la finele primului semestru al acestui an la 371 de persoane. Majoritatea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap sint membri ai familiei extinse a asistatului. La inceputul anului 2011 numarul acestora era de 392 de persoane. Potrivit unui report semestrial al Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Focsani in perioada ianuarie ""iunie 2011 au fost angajate 30 de persoane, in timp ce la 51 de asistenti personali li s-a incetat raportul de munca din diferite motive. Unii dintre acestia si-au pierdut "jobul" din cauza decesului asistatilor, la cererea lor, pe motive de boala sau din cauza schimbarii incadrarii in gradului de handicap a persoanei asistate. Pentru perioada de odihna a asistentului personal a fost asigurata plata indemnizatiei de insotitor bolnavului, pentru ca acesta sa poata plati o alta persoana pentru a fi ingrijit. In acest an au fost instruiti la cursuri 140 de asistenti personali. Toti asistentii angajati au fost monitorizati de catre inspectorii Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Focsani pe tot semestrul I al acestui an. "In verificarile efectuate de catre SPLAS Focsani au fost situatii cind asistentii personali nu au fost gasiti la domiciliul celor pe care ii aveau in ingrijire, acestia fiind plecati in interesul bolnavilor", se arata in raportul prezentat Consiliului Local Focsani in sedinta ordinara de saptamina aceasta. In conformitate cu prevederile contractului de munca asistentii personali au obligatia la rindul lor sa prezinte rapoarte de activitate privind asigurarea igienii personale, a spatiului de locuit, a lenjeriei de pat si de corp a asistatului. Venitul lunar al unui asistent personal, cu carnet de munca este echivalent cu salariul minim pe economie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.