Ultima oră

Viata ‚« din groapa in groapa‚» de pe strazile uitate de primar

Aurelian Ivan
22 iul 2011 1706 vizualizări
Sint strazi in Focsani pe care le-au ocolit toate reabilitarile si plombarile din ultimii 30 de ani u nu incercati sa gasiti vreo explicatie, strazile nu-s la coada alfabetului si pe ele functioneaza institutii ale Primariei Focsani u locuitorii fac haz de necaz: strada Diviziei poarta un nume predestinat, tancuri, gauri ¦ u altii spun ca nu vor mai apuca sa traiasca sa vada asfalt in fata ¦ blocului u viceprimarul Vasile Dobre si-a stricat de citeva ori masina in hirtoape, dar declara ca nu l-a injurat pe Bacinschi

Supararea cetatenilor care locuiesc pe strazile Vrincioaia, Diviziei sau Ion Bazgan a fost scrisa, televizata, rescrisa si retelevizata. Aceste strazi sint doar citeva din cele care in ultimii 30 de ani nu au fost asfaltate niciodata. Autoritatile nu au reactionat in niciun fel pentru a schimba situatia acestor oameni, chiar daca pe una dintre ele functioneaza o gradinita si o cresa pentru prescolari. Si, in mod normal, din groapa in groapa ajung acolo nu doar copii de mina cu parinti, dar si edilii, care mai trec pe acolo rar, in vizite. In fiecare zi focsanenii se trezesc mergind pe aceeasi strada plina cu gropi unde, pe linga pantofii stricati, si masinile au de suferit. In ultimii ani, craterele de pe aceste strazi s-au largit, s-au adincit, de nu mai stiu soferii cum sa le mai ocoleasca incit au renuntat sa mai caute alternative. "Eu sint instructor auto si merg toata ziua prin oras. Cele mai mari gropi in carosabil sint la pasajul spre Cimpineanca. Au fost remediate acum o luna si acum arata la fel. Pe strada Diviziei este criminal", ne-a spus Ionel Nastase. Un cetatean care locuieste pe aceeasi strada completeaza ironic. Stim ca si-ar dori sa-l « mitralieze » pe primar cu niste reprosuri. "Parca este predestinat numele - Diviziei, tancuri, gauri si altele. De 33 de ani locuiesc aici si asa arata de atunci. Au asfaltat-o cum se asfalteaza la noi, la o saptamina au aparut din nou gropile. Cred ca au ajuns la 30 de centimetri adincime, daca nu au si mai mult", ne-a spus Didin Zlota, locatar intr-unul din blocurile de pe strada Diviziei.

La 94 de ani « nu cred ca apuc sa vad asfalt »

La nici o aruncatura de bat este strada Vrincioaia. S-au facut campanii dupa campanii in mass-media locale, in care au fost prezentate problemele celor care locuiesc pe aceste strazi cu aspect de ulita. Pina acum, autoritatile locale s-au ingrijit doar de centrul orasului, lasind strazile secundare in grija "zeilor". "Am 94 de ani, nu cred ca o sa apuc sa vad asfaltata strada in viata, pina acum nu au fost decit promisiuni", ne-a spus Ioana Constandache. Nu departe de ea, locuieste o vecina care a tinut sa ne spuna ca "atunci cind au fost alegerile, a venit o masina sau doua cu pietris, au turnat aici si au lasat strada asa, nu s-a mai interesat nimeni", spune suparata Mariana Sotirca. Pentru cei care au uitat ideea materialului, vorbim de strazi de oras pe care s-a turnat pietris, ca la tara.

Vicele Dobre: «mi-am stricat suspensia la masina in gropi»

Vesti proaste vin in continuare pentru orasenii-tarani. Cei care locuiesc pe strazile Vrincioaia, Diviziei si Ion Bazgan, de exemplu, nu vor avea nici in acest an asfalt pe strada. Asta pentru ca lista strazilor deplorabile este lunga, numara vreo 30 de "ulite" care asteapta sa fie reabilitate. Valorea investitiei depaseste un milion de euro, iar sesiunea de licitatii ar trebui sa aiba loc in acest an, ceea ce inseamna ca cel mai tirziu lucrarile ar trebui sa inceapa la anul. In 2012, an electoral, Primaria Focsani nu mai are bani si pentru aceste strazi pentru ca fondurile se concentreaza pe centrul orasului, unde trebuie finalizate citeva lucrari incepute anul trecut cum ar fi: bulevardele Unirii si Bucuresti unde se reface covorul asfaltic, parcari si trotuarele cu pista de biciclete. In acelasi timp, se reabiliteaza b-dul Independentei si intersectiile aferente, precum si trotuarele din zona. Vega "â„¢93 Galati este societatea care a cistigat cea mai mare parte a lucrarilor in Focsani. Valoarea investitiei din acest an in strazi, borduri si parcari se ridica la 14 milioane de lei. "In acest an s-au emis ordine de incepere a lucrarilor si pe strazile Simion Barnutiu, Kogalniceanu si Dimitrie Cantemir din zona centrala a orasului. In acelasi timp am reusit sa finalizam 36 de strazi anul acesta", ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre. Acesta a recunoscut ca a avut mari probleme cu masina din cauza gropilor din Focsani, dar diplomat, nu spune ce i-a transmis primarului Bacinschi dupa plimbarea la service-ul auto. "Anul trecut am fost nevoit sa imi schimb toata suspensia, dar nu va pot spune cit m-a costat. Sa stiti ca nu l-am injurat pe primar", ne-a declarat viceprimarul liberal Vasile Dobre. Ziarul de Vrancea asteapta in continuare poze si impresii despre strada pe care locuiti. Pentru a nu da numai stiri negative, chiar va rugam sa ne aratati o strada ca-n palma, asta daca o gasiti. (Aurelian IVAN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteti urmari un material video despre strazile-ulite din Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 18

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Era culmea sa-l injure Dobre pe Bacinschi pt. ca viceprimarul care se ocupa de strazi este chiar el, Dobre. Adica ar fi putut sa se injure pe el insusi in oglinda.
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Veniti si pe strada Vrancioaia. Se afl a aproape de supdrmarketul Lidl. Nu a fost asfaltata niciodata si se afl a la un pas de centrului orasului. Rusine Bacinschi si ai lui.
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Veniti si pe strada Vrancioaia. Se afl a aproape de supdrmarketul Lidl. Nu a fost asfaltata niciodata si se afl a la un pas de centrului orasului. Rusine Bacinschi si ai lui.
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Veniti si pe strada Vrancioaia. Se afl a aproape de supdrmarketul Lidl. Nu a fost asfaltata niciodata si se afl a la un pas de centrului orasului. Rusine Bacinschi si ai lui.
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Veniti si pe strada Vrancioaia. Se afl a aproape de supdrmarketul Lidl. Nu a fost asfaltata niciodata Asfltata si se afl a la un pas de centrului orasului. Rusine Bacinschi si ai lui.
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Sa vina dobre si pe strada CFR de la gara sa-si strice masina. Asfaltul cred ca nu se mai vede de peste 20 de ani. Cand ploua se formeaza niste adevarate lacuri care ar putea avea si peste daca ar fi citeste integral
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
In plin centru orasului in spatele blocurilor este dezastru,ce va mira!?
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
In spatele magazinului Coral, Milcov, este un dezastru de 20 de ani, aici locuiesc 1000 de platitori de impozite si taxe, sunt in jur de 200 de autoturisme( de departe cea mai aglomerata parcare din citeste integral
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
domnul primar sa faca ceva si cu strada care duce de la liceul undirea spre onasis,intre scoala 5 si liceul 2.e cel mai terminat drum din tot orasul
, acum 739371 zile, 13 ore, 18 minute
Oare nimeni nu vede mizeria de strada pe care circula foarte multe masini ,intre BCR si intersectia str.Magura cu str.Comisia Centrala? Salariatii de la primarie ar trebui pusi sa circule zilnic cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.