Ultima oră

15 cupluri «de aur» au primit diplome de fidelitate

Doina Ganea
8 iul 2011 1036 vizualizări
«Ne-am cunoscut la o sarbatoare, la implinierea a 100 de ani de la Mica Unire », ne-au dezvaluit doi dintre sarbatoriti

15 cupluri care au sarbatorit anul acesta «nunta de aur» au fost premiate, ieri, la Teatrul Municipal «Mr. Gh. Pastia», pentru longevitatea traiului in doi. Primaria si Consiliul Local Focsani le-au oferit cite un premiu in bani (500 lei de cuplu), flori pentru doamne, dar si invitatia la un spectacol de teatru. Secretul logevitatii in casnicie a incercat sa ni-l dezvaluie Tudorita si Constantin Agafitei. O pereche de batrinei simpatici de aproape 70 de ani fiecare. «Sintem casatoriti din 24 iunie 1961. Ne-am cunoscut la o sarbatoare, la implinierea a 100 de ani de la Mica Unire. Aveam 17 ani. Cind ne-am casatorit aveam 19 ani. Am dus impreuna si bune si rele. Costel era tinar, frumos, avea 19 ani. Se imbraca elegant, avea o meserie buna si era cel mai bun dansator. Dansam la baluri vals si tango ca nimeni altii. Este cel mai frumos barbat si cred ca daca ar fi s-o iau de la capat tot cu el m-as marita. Secretul unei casnicii indelungate? Cred ca este dragostea. Si ingaduinta», ne-a spus doamna Tudorita. Cuplul a primit diploma pentru implinirea virstei de 50 de ani de casnicie. Cele 15 cupluri de focsaneni care au sarbatorit ieri in comun nunta de aur au venit insotiti de copii sau nepoti. La eveniment au participat oficiali ai Primariei, insa nu si-a facut aparitia nici un consilier municipal, desi la fiecare sedinta, alesii simuleaza interes atit fata de manifestarile municipalitatii, dar si fata de premierea virstnicilor. (Doina GANEA)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 13 ore, 5 minute, 37 secunde
Sa traiesti inca 50 de ani fericiti de accum incolo mai nea Costele. Bravoo mai nea ASOBITEI.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.