Ultima oră

Localnicii din Sihlea au iesit la pescuit in baltile drumului

Doina Ganea
7 iul 2011 2980 vizualizări
Sihlenii au iesit zilele trecute sa pescuiasca în mijlocul drumului fiindca ori de cite ori ploua, acesta se transforma în lac de acumulare u problema gropilor de pe DJ 202 E este veche, însa autoritatile spun ca nu sint bani pentru reabilitare.

In comuna Sihlea exista citeva drumuri judetene nereabilitate, printre care se afla si DJ 202 E care leaga centrul comunei Sihlea de satul Voetin. Dupa fiecare ploaie drumul, care e plin de gropi pe o distanta de 14 km, se transforma in adevarate lacuri. Oamenii sint nemultumiti si spun ca asa balti in mijlocul drumului nu au mai intilnit. «Aceste greutati le avem de ani de zile, dar in ultima perioada, cam de un an si jumatate, nu se mai poate circula deloc daca ploua», s-a plins un satean. Din acest motiv, o parte dintre sateni si-au luat zilele trecute unditele si, in semn de protest, au iesit la pescuit in mijlocul drumului. «Daca nu se poate circula, macar sa prindem pestele care s-a strins in baltile astea. Este ingrozitor ce se intimpla ! Ginditi-va ca o data pe zi trece pe aici masina care face aprovizionarea cu piine si alimente, masina Postei si Ambulanta care duce pacientii la dializa», ne-a spus un alt locuitor al comunei. Drumul Judetean 202 E face legatura si intre satele comunei Sihlea si judetul Buzau.


DJ 202 E Sihlea ""Voetin, un drum calamitat de multi ani


De mai bine de zece ani, autoritatile locale solicita Consiliului Judetean Vrancea sa repare acest drum, dar au primit pina acum numai promisiuni. «Problema drumului judetean nu este de un an, doi sau trei. Noi am facut demersuri peste demersuri, adrese peste adrese. Speram ca de aceasta data, doamna ministru Udrea sa vada ca sint drumuri judetene ca asta si poate din miliardele de euro sa ne aloce si noua o parte», a declarat Ene Stoica, primarul din Sihlea. Autoritatile locale ne-au mai spus ca in repetate rinduri s-au facut demersuri la nivelul Consiliului Judetean, s-au intocmit studii de fezabilitate, ba chiar s-au incheiat si unele procese-verbale privind necesarul de materiale, nu pentru asfaltarea, ci pentru balastarea drumului. «Nu am cerut asfaltarea lui, dar macar sa se faca o balastare corespunzatoare cu piatra si, ce-i mai important,sa se faca santurile de scurgere ca sa nu se mai adune apa in mijloc. Acum sint gropi de peste jumatate de metru in mijlocul drumului», ne-a spus si viceprimarul Constantin Purcareata.


Autoritatile judetene ridica din umeri


Edilii locali ne-au mai precizat ca, daca nu sint bani la judet, drumul ar putea fi trecut in administrarea comunei, ca prin forte proprii si fonduri structurale sa se treaca la modernizarea lui. Potrivit unui proces verbal incheiat in 25 noiembrie 2009, intre viceprimarul Primariei Sihlea, Constantin Purcareata, si reprezentaul CJ Vrancea, Petrica Grozavu, referent de specialitate in cadrul Directiei Tehnice, ar fi necesare lucrari de balastare 300 mc de piatra pentru fiecare kilometru si decolmatarea santurilor. «Aceste lucrari de reabilitare a DJ 202 E sint necesare pentru a se executa urgent pentru a se putea asigura circulatia rutiera in conditii de siguranta », se arata in procesul verbal. Intrebat cind se va rezolva problema DJ 202 E, directorul tehnic al Consiliului Judetean, Iulian Matache, a refuzat sa stea de vorba cu noi, trimitindu-ne la purtatorul de cuvint pentru un raspuns scris in 30 de zile. Presedintele Consiliul Judetean, Marian Oprisan, a spus insa ca il va repara cind va primi bani de la Guvern. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
RADULESCU COSMIN, acum 4216 zile, 12 ore, 33 minute, 31 secunde
este dezastruos ceea ce se intampla cu acel drum ne distrugem masinile de fiecare data cand trebuie sa mergem acasa .as vrea sa imi spuneti si mie unde putem inainta o plangere o scrisoare ceva poate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.