Ultima oră

Focsanenii, datori la municipalitate pentru refacerea fatadelor

Doina Ganea
5 iul 2011 868 vizualizări
Primaria Focsani are de recuperat un miliard de lei vechi de la asociatiile de locatari care si-au reabilitat fatadele la blocuri

Edilul sef al Focsaniului, Decebal Bacinschi, sustine ca are de primit de la citeva asociatii de locatari contributia pentru refacerea fatadelor. Municipiul Focsani a primit finantare de la Guvern prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru reabilitarea termica a cinci scari de bloc. Pentru acestea Primaria a primit putin peste 800 de mii de lei. Cu acesti bani s-a trecut la reabilitarea fatadelor a trei scari de bloc de pe strada Aleea Echitatii, si cite un bloc pe strada Constructorului si Bulevardul Bucuresti din Focsani. Din costul total al lucrarilor de reabilitare Asociatia de locatari plateste 20%, restul de 80% fiind asigurat de la bugetul de stat si cel local, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica. In cazul de fata municipalitatea a pus banii, a finalizat lucrarile si asteapta ca si asociatia de locatari sa-si achite obligatiile financiare. "As mai face reabilitare, dar nu avem bani. In plus nu i-am primit nici pe cei care ni se cuveneau pentru lucrarile de reabilitare de la cele cinci scari de bloc din Sud. Avem de primit mai bine de un miliard de lei vechi", a precizat primarul. Potrivit legii, procentul de 20% din totalul lucrarii de reabilitare se imparte intre toti proprietarii, fiecaruia revenindu-i o cota parte in functie de cota parte indiviza ce revine fiecarui proprietar. In cazul in care asociatia, unul sau mai multi proprietari nu isi pot achita partea ce le revine, primaria poate prelua partial sau integral costurile si poate decide modul in care se va recupera ulterior suma de bani. Lucrarile de reabilitare termica realizate la scarile de bloc din cartierul Sud au avut in vedere izolarea termica a peretilor exteriori ai blocului, inlocuirea ferestrelor intregului bloc si a usilor exterioare existente cu unele superioare calitativ, termo-hidroizolarea acoperisurilor si planseului de peste ultimul nivel, izolarea termica a planseului peste subsol, dar si demontarea instalatiilor si echipamentelor aflate pe fatadele si terasa blocului de locuinte precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica si lucrari de refacere a finisajelor anvelopei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.