Ultima oră

Zilele Focsaniului, fara inaugurari in Piata Unirii

Doina Ganea
30 iun 2011 2006 vizualizări
Intre 6 si 10 iulie se organizeaza Zilele Focsaniului si Festivalul Berii, in Piata Garii

Zilele municipiului Focsani vor incepe anul acesta pe 6 iulie si aduc, asa cum se intimpla in fiecare an, petreceri cu muzica, mici si bere, competitii sportive, spectacole artistice, dar fara nicio inaugurare a unui obiectiv din Piata Unirii, asa cum spera primarul Decebal Bacinschi. In urma cu o luna, edilul anticipa inaugurarea unei parti din ampla lucrare de refacere a Pietei Unirii. "Din pacate nu vom putea inaugura nimic, cu prilejul Zilelor Focsaniului, asa cum speram, fiindca deocamdata nimic nu este gata. Ar fi fost frumos sa putem inaugura ceva, dar au fost probleme cu acordarea banilor de cind au plecat cei de la Inocsa si din aceasta cauza s-au intirziat lucrarile. Oricum sper ca intr-o luna sa fie totul gata, pentru ca nu mai e mult de lucru", a declarat Bacinschi. Consilierii locali au fost de acord cu alocarea a 60.480 de lei (14.400 euro) pentru manifestarile culturale ce vor avea loc in perioada 6-10 iulie, pentru piese de teatru, simpozioane, actiuni sportive, concursuri de dans, spectacole folclorice si de divertisment. Cu citeva zile inaintea deschiderii sarbatorii Focsaniului, pe 2 iulie va avea loc un "Te deum" la statuia lui Stefan cel Mare din Bulevardul Garii. In perioada 6-10 iulie se vor organiza manifestari cum ar fi Festivalul Coral International "Pastorala" editia a V-a si Turneul international de tenis "Vrancea Trophy", editia a VII-a. Odata cu Zilele Focsaniului va debuta in municipiu si Festivalul Berii, care se va desfasura in aceeasi perioada, respectiv 6 "" 10 iulie, pe Bulevardul Garii si in Piata Garii. Pentru Festivalul Berii din acest an Consiliul Judetean a alocat 91.000 lei (21.600 euro). Tot cu acest prilej vor fi premiate in cadru festiv 20 de cupluri care au implinit anul acesta 50 de ani de casatorie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 17 ore, 42 minute, 13 secunde
Se stie cumva si cine va canta? :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.