Ultima oră

Parcarile de resedinta, «blocate » de Prefectura

Doina Ganea
27 iun 2011 1647 vizualizări
Institutia Prefecturii cere municipalitatii sa nu inchirieze locurile de parcare pina nu intra in legalitate

Institutia Prefectului a anuntat luna trecuta Consiliul Local Focsani ca nu a dat aviz de legalitate celor doua proiecte de hotarire privind infiintarea parcarilor de resedinta. «Ca urmare a adresei dvs nr. 49087/2010 in vederea exercitarii controlului de legalitate asupra Hotaririlor Consiliului Local 227 si 228/2010, deoarece pina la aceasta data, pentru parcarile de resedinta, nu v-ati indeplinit obligatiile din punct de vedre constructiv, reiteram pozitia noastra facindu-va cunoscut faptul ca incheierea contractelor de inchiriere pentru parcarile de resedinta se poate realiza numai dupa finalizarea din punct de vedere constructiv a acestor parcari, obtinerea avizului favorabil al Comisiei Tehnice de Siguranta a Circulatiei si realizarea trasajului», se arata in adresa Prefecturii care va fi adusa la cunostinta alesilor locali in sedinta de miine. Cu alte cuvinte, consilierii ar trebui sa revina asupra celor doua hotariri pentru intrarea in legalitate. «In consecinta, completariile aduse celor doua regulamente prin HCL nr. 227 si 228/2010, nu isi pot produce efectele decit dupa ce va indepliniti atributiile si luati masurile prevazute de legislatia in vigoare cu privire la amenajarea, delimitarea, semnalizarea rutiera corespunzatoare a parcarilor urmeaza a fi inchiriate, odata cu informarea corecta a populatiei in acest sens», se mai arata in adresa semnata de subprefectul Sorin Hornea, cel care s-a opus inca de la bun inceput acestei forme a proiectului. Oficialul a apreciat ca hotaririle CL Focsani privind amenajarea parcarilor rezidentiale in municipiu au nenumarate vicii. Prima este faptul ca nu s-a realizat o inventariere a parcarilor, unele situindu-se in domeniul public, altele in domeniul privat sau al asociatiilor de proprietari. Hornea sustine ca Primaria trebuia sa inventarieze domeniul public al municipiului, spatiile verzi si din aceasta inventariere sa se realizeze si inventarierea generala a locurilor de parcare. Viceprimarul Bogdan Matisan a anuntat de la 1 iunie trecerea la inchirierea parcarilor de resedinta marcate, din municipiu. Pe raza municipiului sint aproximativ 8.000 de locuri de parcare, din care pentru 5.000 exista deja solicitari. Contractele de inchiriere vor fi pe un an de zile, cu posibilitatea de prelungire. Plata chiriei se va face trimestrial si va fi de 20 de lei pe luna. Acolo unde sint mai multe solicitari va fi organizata licitatie. Subprefectul a pus la un moment dat punctul pe "i" spunind ca primaria incaseaza bani pentru ca «a dat cu vopsea pe ciment». (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 21 ore, 26 minute, 44 secunde
cu ce drept inchiriaza hotii astea parcarile ca doar nu sint ale lor ,ci sint parcarile tuturor focsanenilor care platesc taxe ei stiu numai sa fure cred ca a venit ziua rasculariii desteptati-va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.