Ultima oră

Finantistii vor da o alta destinatie Administratiilor desfiintate

Doina Ganea
20 iun 2011 1068 vizualizări
Sediile celor doua administratii fiscale desfiintate la Odobesti si Marasesti vor gazdui arhiva institutiei

Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea a declarat ca reorganizarea administratiilor fiscale nu va afecta in prima faza personalul institutiei. Potrivit unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala s-a decis sa se reduca de la opt la patru numarul administratiilor financiare din Vrancea. Astfel, vor fi desfiintate unitatile din Odobesti si Marasesti, precum si administratiile comunale 1 si 2, care deservesc circa 50 de comune. Pentru spatiile care vor fi eliberate la Marasesti si Odobesti exista mai multe variante de lucru, printre care preluarea de catre Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) sau transformarea in arhive. "Cred ca la Odobesti vom muta arhiva institutiei fiindca sintem deficitari la acest capitol, iar sediul de la Maraseseti va reveni RAPPS", ne-a declarat directorul Fiscului, Ion Ghionea. In 2010 Finantele au inchiriat spatii pentru arhivare documente si transport deseuri reciclabile in valoare totala de 14.114 lei. Partea buna a acestei reorganizari este aceea ca deocamdata angajatii nu vor ramine fara loc de munca, deoarece vor fi redistribuiti pe alte posturi. Se pare ca acestia ar urma sa primeasca preaviz, pentru a fi apoi reangajati. Pina pe 17 iunie, DGFP trebuia sa transmita ANAF numarul si structura posturilor redistribuite pe noua structura organizatorica, in vederea aprobarii de catre conducerea ANAF. Oficialii DGFP Vrancea sustin ca nu se pune deocamdata problema concedierilor de personal si nici intrarea fortata a angajatilor in concedii fara plata. "Pe 16 iunie am fost la o instruire ANAF si am discutat despre reorganizare. Ni s-a spus sa respectam prevederile legii asa cum a fost ea formulata. In prima etapa nimeni de la noi nu si-a pierdut locul de munca, fiind desfiintate doar posturile care nu erau ocupate. Dupa data de 15 iulie vom primi o alta organigrama si vom vedea atunci ce se mai intimpla. Deocamdata stam bine", ne-a asigurat directorul DGFP Vrancea, Ion Ghionea. In prezent DGFP Vrancea are 428 de posturi ocupate. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.