Ultima oră

La Spulber, pacientii nu mai sint consultati la luminare

Doina Ganea
25 mai 2011 1200 vizualizări
Primaria a achizitionat recent un imobil care apartine Cooperatiei u dupa cinci ani in care in imobilul respectiv nu exista curent electric, incepind de ieri pacientii nu mai sint consultati la lumina luminarii u in acelasi imobil exista si un oficiu postal si un Telecentru

Administratia locala din comuna Spulber a reusit in urma cu trei saptamini achizitionarea imobilului in care functioneaza Posta si dispensarul medical. In comuna aparuse in urma cu doua luni zarva mare fiindca membrii Obstii s-au decis si ei sa cumpere acest imobil apartinind Cooperativei de Consum Federalcoop. Necazul mare era, pina de curind, faptul ca cele doua institutii nu aveau curent electric. Desi exista instalatie electrica, curentul fusese intrerupt in urma cu cinci ani din cauza unor datorii catre Electrica. Membrii Obstii spuneau ca vor sa faca ceva pentru comunitate si sa modernizeze cladirea construind pentru oameni un dispensar cu toate cele necesare, un cabinet stomatologic si un oficiu postal unde sa fie asigurate toate conditiile. Decizia obstenilor se pare insa ca i-a ambitionat si pe consilierii locali care, impreuna cu primarul Vasile Rusu, au decis sa cumpere acelasi imobil pentru acelasi scop, modernizare dispensar uman. Disputa dintre cele doua tabere din Spulber s-a iscat, dupa spusele unor sateni, din motive de orgolii personale. Cert este ca vreme de cinci ani, adica de cind a fost reinfiintata comuna Spulber, in cladirea Federalcoop in care functioneaza cele doua unitati indispensabile traiului de zi cu zi, adica Posta si dispensarul, nimeni nu s-a sinchisit sa le asigure o functionare decenta bazata in primul rind pe alimentarea cu energie electrica. Pina ieri, cind inventia lui Edison a retrimis in civilizatie dispensarul. Potrivit viceprimarului Ionel Rusu, cladirea a fost achizitionata de curind cu 25.000 de lei. "Avind drept de preemtiune, fiindca sintem proprietarii terenului pe care exista cladirea, am participat si noi la licitatie si am fost cistigatorii dintre cei cinci ofertanti. Vrem sa renovam, sa reparam acoperisul, sa refacem timplaria"¦ Cred ca ne ajunge la vreun miliard de lei vechi. Datoriile pe care le avea la Electrica s-au rezolvat si de azi (n.r. de ieri) avem si curent electric, iar Telecentrul dotat cu calculatoare a inceput sa functioneze", ne-a declarat viceprimarul. Daca in urma cu doua luni, doua institutii importante pentru comunitatea locala, Primaria si Obstea Spulber se calcau pe bombeuri ca sa demonstreze bunele intentii fata de comunitate, acum reprezentantii lor sustin ca exista de fapt o strinsa colaborare. "La noi la Spulber, Primaria si Obstea si-au dat mina pentru binele oamenilor. Ce a fost data trecuta a fost o problema de orgolii personale ale unor membrii ai obstii", ne-a declarat Sorin Vulcan, presedintele Obstii Spulber. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.