Ultima oră

Liviu Pogorevici a pierdut primul proces cu Primaria

Doina Ganea
24 mai 2011 3015 vizualizări
Un functionar al Primariei Focsani a dat institutia in judecata pentru taierile de salarii de 25% operate in iunie anul trecut de Guvernul Boc

Fostul director al Directiei juridice din cadrul Primariei Focsani, Liviu Pogorevici, a dat in judecata Primaria pentru ca i-a taiat din veniturile salariale 25%, conform legilor elaborate de Executiv. Potrivit primei sentinte judecatoresti anuntate pe 17 mai, Liviu Pogorevici a pierdut primul proces, instanta respingind actiunea ca fiind neintemeiata. Liviu Pogorevici se vrea virful unui aisberg in materie de revendicari. "Am incercat si voi merge mai departe folosind toate caile de atac. Este vorba de cei 25% pe care i-am pierdut la salariu pe nedrept. Daca voi cistiga se va crea un precedent si pentru colegii mei din Primarie si va fi bine pentru toata lumea. Eu nu voi lua banii decit o singura data", ne-a declarat Liviu Dan Pogorevici, unul din juristii Primariei Focsani. In anul 2009, intr-o actiune similara inaintata de un singur reclamant, s-au alaturat ca intervenienti si restul de 100 de salariati ai municipalitatii. De altfel, actiunea sa nu este singura de acest fel. Liviu Pogorevici a inaintat inca doua actiuni, din care una este tot pentru drepturi salariale impreuna cu directoarea de la resurse umane din Primarie, Micsunica Baciu, si sefa biroului juridic, Carmen Marta Ghiuta. Cea de-a treia actiune se refera la sporurile salariale care au disparut odata cu incetarea contractului colectiv de munca. Angajatii Primariei Focsani au salariile diminuate cu cite 600 de lei de luna aceasta fiindca le-a expirat actualul contract colectiv de munca in baza caruia primeau suplimente la salariu care contineau printre altele bani pentru hrana, imbracaminte si medicamente. In baza unei hotariri de guvern, aceste suplimente nu mai pot fi acordate dupa expirarea contractelor colective de munca incheiate inainte de 1 ianuarie 2011. Anul acesta, Tribunalul Tulcea a dat insa cistig de cauza angajatilor de la stat, care contestasera in instanta reducerea cu 25% a salariilor, decisa de Guvern in vara lui 2010, iar alti 500 de salariati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani au cistigat luna trecuta procesul privind taierile salariale cu 25%. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.