Ultima oră

ENET scoate la licitatie lucrarile de modernizare

Doina Ganea
10 mai 2011 769 vizualizări
Societatea de termoficare a Focsaniului scos in aceasta perioada la licitatie primele lucrari din cadrul proiectului de modernizare si reabilitare a centralei termice.

Potrivit primarului Decebal Bacinschi primele lucrari au in vedere proiectarea (proiect tehnic), avize si acorduri, detalii de executie, documentatii in vederea obtinerii autorizatiei de functionare, inclusiv teste si operatiuni in perioada de notificare a defectelor, consultanta in publicitate si servicii privind mediul. Fiecare dintre aceste operatiuni de asistenta tehnica valoareaza 1,4 milioane de euro fara TVA, iar dirigentia de santier va fi atribuita pentru suma de 344.000 de euro. Lucrarile efective vor costa putin peste 11 milioane de euro fara TVA. "Sintem in procedura de scoatere la licitatie a firmei de management si consultanta urmind pasii care vor duce la scoaterea la licitatie a antreprenorului general si partea de proiectare. Cu aceste licitatii sintem in grafic", a declarat primarul Bacinschi. Valoarea estimata a proiectului este de 15.554.000 euro. Termenul limita de depunerea ofertelor este 30 iunie 2011.Proiectul dispune de 50% de fonduri europene, din fondul de coeziune, 45% de la bugetul de stat si 5% din bugetul local. Lucrarile presupun constructia efectiva a unei noi centrale de cogenerare de inalta eficienta. Din actualul ENET va ramine doar cazanul vechi, deja modernizat, si cazanele inlocuite, insa numai pentru conservare, urmind ca intre timp acestea sa fie si ele demolate. Elementul benefic pentru abonatii ENET va fi asigurarea recircularii apei pentru a evita situatiile in care o persoana trebuie sa astepte si o ora pentru a se incalzi apa. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 1 ora, 8 minute, 18 secunde
IN PRIMUL RIND VREAU SA VA FELICIT PTR. ACEST LUCRU..DAR VREM FAPTE NU NUMAI VORBE ,SPERAM CA LA VARA SA NU FACEM BAIE LA LIGHEAN?SI PE URMA SAI VAD PE CEI CU CENTRALA CIND SOR DUBLA PRETUL LA GAZE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.