Ultima oră

Fermierii vor un dialog cu sindicatele in mediul rural

Doina Ganea
29 apr 2011 877 vizualizări
Ieri la Focsani a avut loc lansarea proiectului privind dezvoltarea dialogului social dintre sindicate si tarani

Federatia Agricultorilor "Fermierul", in calitate de partener, impreuna cu beneficiarul, Confederatia Sindicala Meridian, a lansat ieri proiectul "împreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, in cadrul Conferintei de Lansare a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est. Alaturi de echipa de implementare a proiectului au participat reprezentanti ai factorilor de decizie la nivel local si regional, fermieri, membri din sindicate, precum si reprezentanti din cadrul confederatiilor sindicale, patronatelor si ai ONG-urilor. Managerul de proiect si presedinte a Propact, Ginu Toma, a subliniat ieri necesitatea implementarii unui astfel de proiect in mediul rural in scopul intaririi reprezentarii sindicale si a imbunatatirii dialogului social. "Prin acest proiect dorim ca fiecare om din fiecare satuc sa afle de posibilitatile de dezvoltare si de accesare a fondurilor europene. Vom distribui 500 de mii de fluturasi in cadrul acestui proiect care se va derula pe o perioada de 3 ani si vom instrui 380 de lideri sindicali", a mentionat Toma. Valoarea totala a proiectului este de 5 milioane de euro. In cadrul conferintei de lansare au fost invitati sa ia cuvintul subprefectul Sorin Hornea, viceprimarul Focsaniului, Vasile Dobre, reprezentantul Consiliului Judetean, Daniel Ocheselu sau presedintele IMM-ruilor vrincene, Ion Roman. In desfasurarea luarilor de cuvint, organizatorii au dat cuvintul presedintelui Patronatelor, Ion Roman, inaintea reprezentantului CJ. "Si acum ce-o sa faceti, o sa ma obligati sa tac?" l-a intrebat Ion Roman pe liderul Propact, Ginu Toma, dupa care si-a continuat discursul. "Sper ca acest proiect sa ajunga acolo unde si-a propus, adica in mediul rural. Sa nu fie implementat de frumusete, ca de frumusete se ocupa Catalin Botezatu", a incercat o gluma Ion Roman. In cadrul proiectului vor fi organizate 220 de evenimente locale in scopul cresterii nivelului de constientizare a rolului dialogului social in imbunatatirea conditiilor de viata si munca si alte 200 de mese rotunde si dezbateri pe marginea legislatiei actuale, in scopul dezvoltarii a cel putin doua propuneri de modificare a acesteia, la care vor participa atit reprezentanti ai sindicatelor, cei ai partenerilor sociali locali cit si ai autoritatilor. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.