Ultima oră

Angajatii Primariei Focsani, fara prime de Paste

Doina Ganea
23 apr 2011 1021 vizualizări
Functionarii Primariei Focsani primesc anul acesta prime de Paste. Legea salarizarii unice a interzis aceste beneficii suplimentare pentru angajatii publici, incluzind toate sporurile in salariul de baza.

Liderul sindical din cadrul Primariei Focsani, Vasile Taban, spune ca nu sint bani la sindicat ca sa se acopere eventualele prime. "S-au dat la sfirsitul anului niste bonuri valorice de la sindicat. Banii pentru Pasti sint foarte putini. Avem doar 158 de membri care cotizeaza din toate institutiile subordonate Primariei Focsani", ne-a declarat liderul sindical Vasile Taban. Peste legea elaborata de guvernul Boc mai vine si faptul ca, incepind din 25 apilie 2011, subordonatii lui Decebal Bacinschi nu vor mai primi nici cei 700 de lei pe luna care reprezentau acordul colectiv. "De luna aceasta inceteaza si acordurile colective de munca si, conform legii, nu avem dreptul sa incheiem altele. Sa vedem in continuare ce se poate face, mai discutam. Asteptam sa vedem si raspunsul Primariei, poate ni se accepta de conducere acordul colectiv in continuare", a afirmat Taban. Conducerea Primariei a precizat in mai multe rinduri ca va acorda ajutoarele de hrana, medicamente si haine daca asa va decide instanta. "Daca ne vor da in judecata si vom fi obligati prin hotarire judecatoreasca sa le dam acesti bani le vom da in continuare", a spus primarul Bacinschi. Desi au existat multe primarii care si-au recistigat aceste drepturi in instanta, reprezentantul sindicatului nu-si pune mari sperante in aceasta solutie. "Nu mai avem nicio lege care sa ne ajute. Salariile peste tot sint mici. Avem multe legi care ne ingradesc orice actiune", a mai spus sindicalistul din primarie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 16 minute, 13 secunde
Cumva acest VASILE TABAN este fostul activist PCR de la DEFUNCTUL Comitet Municipal PCR FOCSANI ??? Daca este el regreta pe bune drepturile la protest desfiintate de Nelu Ion Botis -spagarul .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.