Ultima oră

Aproape 800 de vrinceni asteapta sa-si recapete casele

Doina Ganea
7 apr 2011 710 vizualizări
Din acestia aproximativ 650 de focsaneni nu au reusit nici pina acum, de la aparitia Legii 10/2001 sa-si primeasca inapoi imobilele confiscate de comunisti inainte de 1945

Potrivit raportului anual al Institutiei Prefectului pe anul 2010, in ceea ce priveste aplicarea prevederilor Legii 10/2001 la nivelul judetului Vrancea, la data de 31 decembrie 2010, existau 292 de notificari solutionate prin restituire in natura, 743 prin despagubiri banesti sau actiuni, 23 de dosare prin compensarea cu alte bunuri, 154 de cazuri prin restituirea in natura si in echivalent, alte 54 prin restituirea in natura si compensarea cu alte bunuri sau servicii si, nu in ultimul rind, 93 de persoane au primit compensari cu alte bunuri si servicii concomitent cu restituirea in echivalent (actiuni, titluri, despagubiri banesti sau despagubiri in conditiile legii speciale). Au mai fost respinse 503 notificari. Totodata, 762 de dosare au ramas in continuare nesolutionate. "Din care 656 sint aferente numai pentru imobile din municipiul Focsani, 33 pentru imobile aflate in orasul Panciu, 12 pentru imobile in orasul Odobesti, 14 pentru imobile aflate in orasul Marasesti, 5 pentru Adjud, 3 pentru Vrincioaia, 1 pentru Virtescoiu, 7 pentru Tifesti, 1 pentru Suraia, 2 pentru Sihlea, 1 pentru Ruginesti, 1 pentru Pufesti, 2 pentru Paunesti, 3 pentru Naruja, 5 pentru Movilita, 7 pentru Gura Calitei, 2 pentru Cotesti, 1 pentru Bolotesti, 2 pentru Brosteni, 1 pentru Cimpineanca si 2 aflate in curs de solutionare la nivelul Institutiei Prefectului judetului Vrancea", se arata in raportul pe anul trecut. Tot potrivit acestuia, un numar de 254 de notificari au fost redirectionate. De asemenea, s-a exercitat controlul pentru 138 de dispozitii emise in baza Legii 10/2001 din care 136 legale, una a fost apreciata nelegala, fiind revocata si pentru una urmeaza a se exercita controlul de legalitate dupa pronuntarea instantei de judecata. Anul trecut, de la Comisia de fond funciar din cadrul Prefecturii Vrancea au fost inaintate catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) un numar de 85 de dosare aferente notificarilor depuse. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.