Ultima oră

Formularul 2% se depune personal

Doina Ganea
5 apr 2011 952 vizualizări
Vrincenii isi pot redirectiona cei 2% din impozitul pe venit numai pentru sustinerea entitatilor nonprofit cum ar fi: asociatii, fundatii, organizatii sindicale, patronate, partide politice, asociatii de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariatilor, în masura în care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare, desfasoara activitati nonprofit, inclusiv pentru cultele religioase recunoscute, iar sumele primite vor fi folosite în acest scop

Pot opta pentru redirectionarea sumei de 2% din impozitul pe venit persoanele fizice, care in anul 2010 au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor precum si cele care au obtinut venituri din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuala etc. Redirectionarea poate fi facuta catre o singura entitate sau unitate de cult iar optiunea se face fie pe formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentind pina la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ", fie pe formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate" pentru celelalte categorii de contribuabili. Completarea cererilor se va face inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formulare, si, in special, datele de identificare a entitatilor beneficiare. "întrucit redirectionarea impozitului este optiunea exclusiva a contribuabilului iar depunerea cererilor se face individual de cel in cauza, invitam persoanele care doresc sa-si exprime aceasta optiune sa depuna personal cererile la unitatile fiscale teritoriale unde isi au domiciliul", precizeaza oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Optiunile vor fi facute pina la 16 mai 2011. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.