Ultima oră

Taranii din Racoasa, din nou la usile Prefecturii

Doina Ganea
11 mar 2011 682 vizualizări
Acestia sint nemultumiti ca nu-si primesc padurile

Fostii proprietari de paduri de la Racoasa au luat din nou drumul Focsaniului pentru a bate la usile Prefecturii Vrancea. O delegatie compusa din zece membri a fost in audienta la subprefectul Sorin Hornea pentru a conveni asupra termenelor de predare a documentelor, in vederea retrocedarilor de paduri. De 21 de ani, la Racoasa, 800 de dosare asteapta solutia retrocedarilor de la comisiile locale. Oamenilor le-a ajuns cutitul la os si au venit din nou cu jalba-n bat la reprezentantii Guvernului. "Eu cred ca oamenii sint ingrijorati. Au depus contestatii cu privire la unele decizii ale comisiilor de aplicare a fondului funciar si le-am spus sa-mi aduca si acte doveditoare. Am stabilit cu oamenii de la Racoasa ca in fiecare sedinta de fond funciar sa luam cite 15-20 de contestatii la analiza, ca sa dedicam sedintele de comisie doar unei singure localitati. Pe masura ce se depun contestatiile, oamenii sa mai caute, poate au acte care sa dovedeasca faptul ca sint proprietari. Multi dintre ei nu au acte si de aceea merge greu. Daca nu au acte, nu avem ce face. In cele din urma, pot sa ne dea si in judecata daca sint nemultumiti de deciziile luate ca urmare a contestatiilor", ne-a explicat subprefectul Sorin Hornea. Oamenii sint cu atit mai ingrijorati cu cit trece timpul si vad ca fostii chiaburi, cum ar fi Gheorghe Apostoleanu, cistiga in instanta sute sau mii de hectare de padure, in timp ce ei nu si-au primit pina acum nici macar un amarit de hectar. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.