Ultima oră

Spectrul dusurilor reci, inca bintuie Focsaniul

Doina Ganea
3 mar 2011 873 vizualizări
Primaria si ENET asteapta de la Guvern subventia la caldura

Societatea de termoficare din Focsani datoreaza peste 5 milioane de lei catre furnizorul de gaze GDF Suez, motiv pentru care a ramas fara gaz metan din 14 februarie. De atunci 20.000 de apartamente sint incalzite cu pacura. GDF Suez a motivat intreruperea furnizarii de gaze catre ENET, deoarece termoficarea nu si-a achitat factura pe luna decembrie in valoare de 5,4 milioane lei. Populatia datoreaza ENET 12 de milioane de lei, iar firmele si institutiile 3 milioane de lei. Incapacitatea oamenilor de a-si plati facturile determina ENETsa transmita in continuare atentionari si amenintari ca in toiul iernii focsanenii risca sa stea in frig. "Deocamdata nu s-a luat nicio masura de debransare, am procedat pina acum la transmiterea de avertizari acolo unde situatia o impunea", ne-a declarat purtatorul de cuvint al ENET SA, Cristina Gavrila. Conducerea ENET face in continuare apel la populatie sa isi achite facturile. Subventia la caldura acordata de la Guvern municipiului se ridica anual la peste 8 milioane de lei. Desi nu sint mari sperante ca suma sa fie acordata integral, virarea a cel putin unei parti din acesti bani ar mai putea indeparta pericolul legat de raminerea fara caldura a municipiului. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, nivelul datoriilor ENET catre furnizorul de gaze ar putea fi diminuat daca s-ar acorda aceasta subventie. Deocamdata ENET merge pe pacura dupa cum ne-a spus primarul. Costurile cu pacura nu sint insa mai mici decit cele la incalzirea cu gaze, iar randamentul este mai scazut daca este sa masuram temperaturile mai mici in ultima perioada din apartamente. "Avem pe stoc citeva tone de pacura si ne va mai ajunge in curind un transport. Daca ar mai veni si subventia de la stat ne-ar mai salva. Ar trebui ca si populatia sa-si achite facturile, pentru ca la rindul ei, ENET, sa-si poata plati datoriile catre GDF Suez", ne-a declarat primarul Bacinschi. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 10 ore, 44 minute, 13 secunde
DIDI baga mai baiatule gaze si renunta la pacura ca focsaniul nu este tigania din cartierul unde te-ai nascut si copilarit,iar incalzirea ere pe COCENI.Te vrei si deputat mai trantore..!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.