Ultima oră

Circuitul documentelor in Prefectura este mai scurt

Doina Ganea
19 feb 2011 1267 vizualizări
Prefectul Oprea poate urmari mai bine activitatea subordonatilor sai

Prefectura Vrancea a prezentat ieri un raport privind stadiul implementarii Proiectului "Calitate la standarde europene in administratia publica", proiect demarat in luna iunie a anului trecut si care are o durata de 12 luni. Scopul proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice adresate cetatenilor. Proiectul are o valoare de 375,12 lei, din care cofinantarea beneficiarului este de 56,26 mii lei, restul fiind fonduri europene nerambursabile. Functionarii Prefecturii au fost instruiti si s-a reusit implementarea unui sistem electronic de management al documentelor in institutie, care a dus la economii de timp si resurse. "Daca la inceput functionarii erau reticenti, acum sint foarte incintati de cum functioneaza noul sistem. In plus, prin acest mod este reflectata foarte bine activitatea fiecaruia. De el se bucura si colegii de la pasapoarte", a spus managerul de proiect, Camelia Cotun. Cu alte cuvinte, functionarii au la indemina un instrument extrem de usor prin care pot urmari situatia unui document pe circuitul de la inregistrare si pina la solutionarea de catre departamentul de resort. Pina la aceasta data, in cadrul aceluiasi proiect a fost intocmit si un manual al calitatii care are peste 500 de pagini si care, in scurt timp, va fi auditat de specialisti externi pentru a primi certificat de calitate. Acest manual va sta practic la baza activitatii functionarilor Prefecturii si a institutiilor subordonate. "Proiectul este foarte important pentru noi. De doua luni de la implementarea lui se vede ca este imbunatatita semnificativ calitatea muncii. De remarcat ca acum o apostila se poate obtine in doua ore. Proiectul isi propune sa aiba rezultate cuantificabile asa cum are si celalalt proiect implementat tot de noi privind reteaua managerilor de proiect si comunicarea intranet", a spus prefectul Ion Oprea. Pina la finalizarea proiectului se va realiza si un studiu prin care va fi analizat in ce masura sint satisfacute nevoile beneficiarilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.