Ultima oră

Controale la rambursarile de TVA

Doina Ganea
17 feb 2011 794 vizualizări
Luna trecuta inspectorii din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea au efectuat 205 controale la 198 contribuabili, din care 133 au fost inspectii fiscale generale, 31 partiale 11 cercetari la fata locului, 7 controale încrucisate si 23 controale inopinate.

Din cele 205 verificari, 139 au fost efectuate la persoane juridice, iar 66 la persoane fizice. De asemenea, din cele 31 de inspectii partiale 22 au fost efectuate pentru solutionarea deconturilor negative de TVA cu optiune de rambursare, control anticipat si depuse de contribuabili. "Urmare acestor verificari a fost atrasa suplimentar la bugetul general consolidat suma totala de 3.055,08 mii lei, din care a fost incasata in timpul inspectiilor fiscale, suma de 1.422,70 mii lei (46,57% din total obligatii suplimentare stabilite). Veniturile atrase suplimentar reprezinta diferente de impozite taxe si contributii "" 2.240,91 mii lei (73,35% din total), accesorii "" 714,71 mii lei (23,40%), amenzi contraventionale - 96,64 mii lei (3,16%) si confiscari in valoare de 2,82 mii lei (0,09%)", au precizat oficialii serviciului de Inspectie Fiscala din cadrul DGFP. Cu ocazia controalelor au fost aplicate 106 amenzi contraventionale, in principal pentru declararea in mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate bugetului general consolidat. Pe timpul controalelor s-a constatat nerespectarea prevederilor legale in domeniul fiscal in principal la agentii economici care desfasoara activitate in domeniul comertului en-gros, al constructiilor, al agriculturii, al masei lemnoase si al comertului cu amanuntul. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.