Ultima oră

Bacinschi viseaza sa mearga cu troleibuze prin Focsani

Doina Ganea
12 feb 2011 1657 vizualizări
Primaria Focsani pregateste o serie de proiecte pentru accesarea de fonduri europene u unele dintre acestea se refera la infiintarea unei infrastructuri de transport urban nepoluant

Primaria Municipiului Focsani are in prezent in derulare o serie de proiecte cu fonduri europene. O parte din ele sint pentru reabilitare, modernizare sau dotari. De circa 60 de milioane de lei vor beneficia locuitorii Cartierului Sud pentru modernizarea si extinderea spatiilor verzi, sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii si reabilitarea spatiilor verzi. Totodata, cinci unitati scolare din Focsani vor fi reabilitate, dotate si modernizate cu bani europeni. Este vorba despre Colegiul "Unirea", Scoala "Nicolae Iorga", Scoala "Alexandru Vlahuta", Scoala "Stefan cel Mare" si Scoala Nr. 3. De asemenea, municipalitatea are in pregatire si o serie de proiecte europene care au in vedere sursele de energie regenerabile. Unul dintre aceste proiecte vizeaza construirea unei retele de transport urban de troleibuze in Focsani si altul asigurarea iluminatului public in oras din surse de energie neconventionala. "Acum citeva zile am primit de la Ministerul Dezvoltarii o adresa prin care ni se aduce la cunostinta ca potrivit recomandarilor europene s-a stabilit un program de ajutor pentru redresarea economica prin acordare de asistenta financiara pentru proiecte din domeniul energiei. Aici se da termen ca pina pe 19 februarie a.c. sa depunem la Prefectura Vrancea citeva propuneri de proiecte. Noi vom incerca sa propunem patru proiecte, printre acestea se numara crearea unei surse de energie regenerabila si includerea iluminatului public in aceasta. Dupa aceea incercam sa vedem daca avem posibilitatea infiintarii unui transport urban nepoluant pe retele electrice. Si ar trebui sa discutam aici de troleibuze. Stocarea energiei electrice prin infrastructuri locale ar fi un alt proiect care il vom depune pina pe 19 februarie", a explicat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 24 minute, 21 secunde
N-avem bani, n-avem nimic Tre' sa tinem ciocul mic Sa se plimbe cu trole-ul Bacinski si cu O.M.-ul
, acum 739371 zile, 14 ore, 24 minute, 21 secunde
Sa ne lase cu povestile sf si mai bine sa faca drumurile din oras si sa termine odata Piata Unirii.
, acum 739371 zile, 14 ore, 24 minute, 21 secunde
ATI ADUS ACEST ORAS INTR-O STARE JALNICA,MAI ALES APROBARILE PE CARE LE DATI AIUREA LA ANUMITE CUNOSTINTE.SA VA DUCETI PE SIRET CA TARE MA-M SATURAT DE PROIECTELR VOASTRE.
, acum 739371 zile, 14 ore, 24 minute, 21 secunde
DIDI daca este meserie sa faca o telegondola de pe hotel unirea la sediul cj ca sa ne simtem si noi bine contribuabilii...la buzunar ma gandesc ca ar fi o plata mai mica !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.